Čičak prijavljen HND-u zbog neistinitih napisa o kapetanu Laptalu

"NOVINAR Jutarnjeg lista, Ivan Zvonimir Čičak prijavljen je Vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva zbog neistinitog pisanja o kapetanu Laptalu, a obitelj Laptalo podnijela je privatnu tužbu protiv novinara", rečeno je danas u Dubrovniku na konferenciji za novinare na kojoj su bili nazočni supruga kapetana Kriste Laptala, Lidija, kćer Kristina te tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro, kao i gradonačelnica Dubrovnika Dubravka Šuica.

Crnogorci optuženi za šverc kokaina brodom iz iste luke u Ekvadoru kao i u slučaju Laptalo

Gotovo svi sudionici konferencije za novinare istaknuli su kako još uvijek ne postoji pisana presuda suda u Grčkoj, koji je kapetana Laptala optužio na 14 godina zatvora i 200 tisuća eura kazne. Podsjetimo, prije više od mjesec dana, točnije 17. srpnja nakon godinu dana pritvora i svega dva dana suđenja u kojemu je kapetan Laptalo imao manje od četiri minute za iznošenje obrane sudac je zatražio kaznu za Laptala, uz obrazloženje kako je "kapetan ipak kapetan".

U obraćanju novinarima demantirane su tvrdnje kako je hrvatsko veleposlanstvo u Grčkoj u posjedu pismene odluke, a upućen je apel Ministarstvu vanjskih poslova da učini sve kako bi ona bila uručena što prije. Pisana presuda izuzetno je važna u ovom slučaju, jer je temelj žalbenog postupka, naglasili su danas sudionici konferencije za novinare. "Nažalost ne postoji rok kad bi trebali dobiti pisanu presudu. Odgovoreno je kako ćemo je dobiti u razumnom roku", kazala je kćer Kristina Laptalo.


M.M.
 Foto: Ziviselo.com

Pročitajte više