Cico i prijatelji donirali 25 tisuća kuna udruzi oboljelih od epidermolize

BIVŠI HRVATSKI izbornik Zlatko Kranjčar začetnik je hvale vrijedne humanitarne akcije tijekom koje je prikupljeno 25 tisuća kuna za djecu oboljeli od bulozne epidermolize.

Cico je ovih dana, naime, obilježio 50-ti rođendan i uoči proslave pala mu je na pamet ideja da uzvanici umjesto poklona doniraju novac udruzi Debra, koja u sklopu svog centra za oboljele od rijetke kožne bolest također pruža smještaj roditeljima koji s djecom na liječenje dolaze iz raznih dijelova Hrvatske.

Nakon predaje čeka gopođi Vlasti Zmazek koja prevodi udrugu, Cico je posjetio bračni par Suzić, čiji tek rođeni sinčić Krisitan boluje od teške bolesti i trenutačno je smješten u centru.
S njima u stanu nalazi se i 21-godišnji Ljubo Lovrić, Splićanin koji se od rođenja, svakim danom ispočetka, bori s epidermolizom, a velika mu je želja bila upoznati bivšeg hrvatskog izbornika.

"U Splitu je ljudima s posebnim potrebama život jako težak. Javno prijevoz je nemoguć, a i bolnice su u Zagrebu. Debra nam je puno pomogla, uopće ne znam kako bi sve ovo istrpili. Ja sam uvijek pri ruci ljudima koji imaju slične probleme, a trebaju pomoć. Sve se u životu može, ali ponekad je nužna pomoć i zajedništvo." - priča nam simpatični Splićanin, inače pravi Hajdukovac, koji je na trećoj godini fakulteta i upravo je položio vozački ispit.

Zlatko Kranjčar bio je iznimno sretan zbog pomoći koju je ustupio oboljelima i centru Debra, a prilikom svog obraćanja zahvalio se prijateljima koji su bez razmišljanja odlučili sudjelovati u donacijama.

"Djeca su naša budućnost i zavrjeđuju svu pomoć koju mogu dobiti. Ta pomoć ne mora biti velika, ali nekome može jako puno značiti. S ovom sam teškom bolesti upoznat preko našeg reprezentativnog liječnika Bahtijarevića, koji je ujedno i dječji neurokirurg. Znam i koliko je gospođa Vlasta uložila truda u svoj projekt i čast mi je da smo ja i moji prijatelji dali svoj doprinos. U svakom slučaju, bolje da smo donirali novac, nego da smo sve pojeli i popili. Posebno bih se zahvalio gospodi Seferoviću i Bucaliću, koji su dali dobar dio iznosa kojeg vidite na čeku. Mi sportaši volimo pomagati, sjetite se samo donacija našeg Dade Prše." - kazao je Cico, koji se jučer vratio iz Beča, gdje je pregovarao s čelnicima oko preuzimanja direktorske fotelje tamošnjeg nogometnog kluba Rapida.

Pročitajte više