Cijena vode u Vinkovcima vraća se na razinu prije poskupljenja

Ilustracija: Marko Prpić/PIXSELL

CIJENA vode u Vinkovcima vratit će se na razinu od prije 1. veljače ove godine, kada je odlukom Skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poskupjela u prosjeku 5.5 eura po korisniku. Odluka je to skupštine Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije održane danas na poticaj gradonačelnika Ivana Bosančića.

"Cijena vode vraća se na stari obračun. Svima koji su platili račune za veljaču višak uplaćenog obračunat će se kao pretplata na računu za ožujak i nitko po tom pitanju neće biti oštećen", rekao je nakon sjednice vinkovački gradonačelnik.

Skupština je tako stavila izvan snage odluku o cijeni vodnih usluga donesenu 27. prosinca prošle godine, kojom je bio nezadovoljan dio Vinkovčana. Protiv poskupljenja vode i odvodnje oni su pretprošli vikend održali i mirni prosvjed u gradskom središtu.

Dok su iz vinkovačke oporbe, koja je i inicirala prosvjedni skup, tvrdili da je cijena vode porasla za 30 posto, iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije poručili su da su prije poskupljenja građani kubik vode plaćali 0.56 eura, a sada će plaćati 0.73 eura, te da poskupljenje u prosjeku iznosi 5.5 eura po korisniku.

Pročitajte više