Ciklus "Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj"

Mladi glazbenici u Matici hrvatskoj, naziv je glazbenoga ciklusa na kojemu će se na dvanaest koncerata, od listopada do svibnja, predstaviti isto toliko mladih i darovitih umjetnika.

Ciklus počinje 25. listopada i organizira ga drugu godinu Matica hrvatska, rekao je danas na konferenciji za novinare umjetnički voditelj ciklusa Goran Končar

Na koncertima u dvorani palače Matice Hrvatske djela stranih i hrvatskih skladatelja izvodit će petero violinista, troje violončelista, dvoje gitarista, jedan klarinetist te jedna sopranistica.

Ciklus je potpora i poticaj kultiviranju i postizanju visoke razine izvodilaštva kojoj mladi ljudi teže, rekao je Končar, dodavši da o tome svjedoče i njihove osvojene nagrade na hrvatskim i inozemnim natjecanjima. Napomenuo je kako je smisao ciklusa i u čuvanju vlastitoga identiteta i popularizaciji domaćih skladatelja.

Koncerte će održati Tomislav Ištok (violina), Luka Šulić (violončelo), Marco Graziani (violina), Lana Beraković (violončelo), Mihael Paar (klarinet), Krešimir Bedek (gitara), Dunja Bontek (violina), Zita Varga (violončelo), Sho Akamatsu (violina), Tomislav Vukšić (gitara), Inga Ulokina (violina) te Marija Kuhar (sopran).

(Hina) xmb ymc

Pročitajte više