Čitatelji Indexa: Na izbore trebamo izaći već 15. srpnja

Ilustracija: FaH

NAKON što je Kolinda Grabar-Kitarović objavila kako je parlamentarna većina dokazala da podupire raspuštanje Sabora, izvjesno je kako će novi parlamentarni izbori biti održani kroz nekoliko mjeseci.

Pitali smo vas kada bi se izbori trebali održati. Datum koji se najčešće spominje je 4.rujna, a kao opcije su spominjali i 15.srpnja i drugi tjedan u rujnu.

U Indexovoj anketi sudjelovalo je više od 6200 ljudi, a većina sudionika, njih 52,63 posto smatra da na izbore trebamo izaći za manje od mjesec dana, to jest 15. srpnja.

Da bi se izbori trebali održati 04. rujna smatra 29,31% naših čitatelja dok njih 15,33% kao najbolju opciju vidi drugi tjedan rujna. Neodlučno je tek 2,73% čitatelja.

Podsjetimo, u Saboru je jučer podnesen zahtjev za samoraspuštanjem kojeg je potpisalo 85 zastupnika. Predsjednik Sabora Željko Reiner privremeno je prekinuo jučerašnju sjednicu te novu zakazao za ponedjeljak.

Na njoj bi se trebalo glasati o samoraspuštanju koje bi na snagu stupilo 15.srpnja. Od tada teče ustavni rok od maksimalno 60 dana unutar kojih se moraju održati novi parlamentarni izbori.

 

Pročitajte više