Cjelodnevni program na Jarunu za 31. svibnja, Svjetski dan nepušenja

SVJETSKI dana nepušenja, 31. svibnja, ove će godine biti obilježen cjelodnevnim programom na Jarunu koji će uključivati trku oko jarunskog jezera i predstavljanje preventivnih zdravstvenih programa, te navečer završiti koncertom grupa Stampedo i Zabranjeno pušenje.

Građani koji u subotu dođu na Jarun moći će na štandu akcije "Recite da nepušenju" dobiti savjet kako prestati pušiti te izmjeriti prisutnost ugljičnog monoksida u plućima, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Škole narodnog zdravlja "Andrija štampar".

Direktor Škole Stipe Orešković pozvao je građane da se u subotu na Jarunu pridruže onima koji su prestali pušiti tijekom jednogodišnje kampanje "Recite da nepušenju", a procjenjuje se da je cigaretu ostavilo oko 100.000 ljudi.

Obilježavanje Svjetskoga dana nepušenja počet će u 11 sati rekreativnom utrkom oko jarunskog jezera u kojoj će sudjelovati oko 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca i vrhunskih sportaša.

Građani će se tijekom cijeloga dana moći obratiti za razne zdravstvene savjete te provjeriti šećer u krvi i izmjeriti tlak.

Pročitajte više