Cjelokupna Karadžićeva obrana bit će objavljena na internetu

PRAVNI tim haškoga optuženika Radovana Karadžića pokrenuo je internetsku stranicu na kojoj se objavljuju najnovije informacije o njegovom suđenju i dokazi koji će pomoći u njegovom oslobađanju.

Na internetskoj stranici http://www.karadzic-odbrana.com/ su objavljene neke Karadžićeve vojne naredbe i odluke koje će pomoći u njegovom oslobađanju, ali i dokumenti i najnovije informacije o njegovom suđenju koje počinje 19. listopada. Osim toga, objavljena su i pisma koja je tijekom rata Karadžić slao predstavnicima UN-a i veleposlanicima stranih država. Također, na internetskoj stranici se nalaze i tekstovi i povijesnim okolnostima koje su prethodile ratu u Bosni i Hercegovini i detalji djelovanja Srpske demokratske stranke na čijem čelu je bio Karadžić.

Radovan Karadžić je pred Međunarodnim sudom za ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Haagu optužen za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti počinjene u ratu u Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1995. godine. Također, optužen je i zbog genocida u Srebrenici i četverogodišnje opsade Sarajeva u kojima je poginulo više od 10 tisuća ljudi.

Pročitajte više