Član DP-a prijetio Ivoševiću na Fejsu: "Debilu četnički, treba te polomiti"

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević jučer je na Facebooku objavio da je policiji prijavio 31-godišnjeg sugrađanina zbog diskriminacije na društvenim mrežama. 

Splićanin je Ivoševića u komentarima na Facebooku nazvao četnikom te napisao da ga "treba dobro polomiti". Tportal doznaje da se radi o 31-godišnjem Mateju M., članu Domovinskog pokreta koji je bio jedan od kandidata te stranke na lokalnim izborima 2021. godine. 

"Treba tebe dobro polomiti"

"Majku ti tvoju tebi i dvosmjernoj traci. Uru vrimena vozim debilu jedan četnički. Treba tebe dobro polomiti", napisao je Splićanin Ivoševiću. Dogradonačelnik Splita tvrdi da to nije prva objava 31-godišnjaka u tom stilu.

On je to objavio par dana nakon što je Ivošević fizički napadnut u centru Splita. Podsjetimo, Ivoševića je prošlog tjedna napao konobar iz Kinoteke. Njega je Ivošević prijavio za napad na službenu osobu. Muškarac je pušten da se brani sa slobode uz mjeru zabrane približavanja Ivoševiću.

Ivošević ga prijavio policiji

"Kada u javnom prostoru gotovo u potpunosti izostane reakcija političkih dionika (čast iznimkama) na napad na službenu osobu, onda je ovo očekivani nastavak događaja. Za razliku od političara, službenici MUP-a znaju da ovakve stvari nisu prihvatljive i svoj posao obavljaju profesionalno, na čemu im zahvaljujem.

Nastavit ćemo i dalje postupati po zakonu i u javnom interesu, ma koliko duhova to uzburkalo. Hvala svima vama neznanima na svakoj lipoj riči koju uputite na ulici, zbog čega su ovakve uvrede i prijetnje statistička greška u obavljanju našeg posla.

Nije prvi put da se dotična osoba koristi ovakvim uvredama, ali je prvi put da je istima dodala i malo prijetnji. S obzirom na ustrajnost u počinjenju prekršaja, ovaj put je prijavljen na temelju čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije", objavio je Ivošević na Fejsu.

Kada u javnom prostoru gotovo u potpunosti izostane reakcija političkih dionika (čast iznimkama) na napad na službenu...

Objavljuje Bojan IvoševićPonedjeljak, 3. srpnja 2023.

Splićanin izbrisao svoj Facebook profil

Tportal piše da je ime muškarca koji je Ivoševića nazvao četnikom našao na 20. mjestu liste Domovinskog pokreta na lokalnim izborima u Splitu 2021. Novinari su ga uočili s fotografijama sa skupa stranke, kada je još s nekoliko članova predstavljen izborni program.

U utorak ujutro je 31-godišnjak izbrisao svoj Facebook profil. Novinari Tportala su uspjeli kratko kontaktirati s njim, ali im je rekao da je zauzet. Nakon toga više nije želio komunicirati.

Ivošević je mislio da je Matej M. "običan građanin"

Iz splitske policije su za Tportal potvrdili da se po Ivoševićevoj prijavi postupilo i da je muškarac priveden. No nisu otkrili identitet prijavljenog. 

"Obavještavamo Vas da su policijski službenici Prve policijske postaje Split dovršili kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz čl. 25 Zakona o suzbijanju diskriminacije i danas je uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu", naveli su iz splitske policije.

Ivošević je za Tportal rekao da je u svojoj objavi sakrio identitet osobe koja mu je prijetila jer je mislio da nije riječ o politički aktivnoj osobi, već o "običnom građaninu". 

"Šokiran sam da takav narativ koriste politički aktivne osobe, ali sad je i dosta jasnije zašto je izostala osuda kako navedene stranke tako i njenih koalicijskih partnera HDZ-a", komentirao je dogradonačelnik Splita.

U Domovinskom pokretu tvrde da nisu znali da je njihov član prijavljen policiji

Povjerenik Domovinskog pokreta za Splitsko-dalmatinsku županiju Marko Žaja kaže da u stranci nisu čuli da je njihov član prijavljen policiji.

"Nisam ovlašten istupati samostalno. Sastat ćemo se danas tijekom dana i donijeti svoj stav i odluke, o čemu ćemo obavijestiti javnost", rekao je Žaja za Tportal.

Pročitajte više