Član "Hrvatskog domobrana" došao na sud u ustaškoj uniformi

U ZADRU se jučer ponovio incident s isticanjem ustaškog znakovlja. Pavao Smolić, član udruge ratnih veterana Hrvastki domobran, središtem Zadra prošetao se odjeven u ustašku uniformu.

Smolića su oko 11 sati u Ulici braće Vranjanina zatekli djelatnici policije kako odjeven u ustašku odoru razgovara s novinarima. Prethodno se prošetao središtem grada, a na kratko je ušao u zgradu Općinskog i Županijskog suda.

Policajci su 68-godišnjeg Sukošanca priveli u policijsku postaju, a dobio je i prekršajnu prijavu. Smolić je rekao da je “živi” ustaša i da se time ponosi. Okupljenim znatiželjnicima i novinarima ponosno je rekao da su svi u njegovoj obitelji bili ustaše.

Sličnani incidenti već su se ranije dogodili u Zadru. Članovi "Hrvatskog domobrana" početkom prosinca 2004. održali su skup sjećanja na Prosinačke žrtve u Zagrebu 1918.

Prije skupa su prošetali zadarskim središtem noseći križ i sliku Ante Pavelića, a više ih je bilo u crnim ustaškim odorama. Na samom skupu bile su istaknute slike Ante Pavelića i generala Ante Gotovine. Nekoliko dana kasnije jedna osoba je prošetala gradom odjevena u ustašku odoru.

(Foto: Jutarnji list)

Pročitajte više