Član predsjedništva BIH Dragan Čović boravio u Banjal Luci

Nakon razgovora s predsjednikom Republike Srpske Draganom Čavićem i premijerom Draganom Mikerevićem, član predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u ponedeljak kako najkasnije do 7. lipnja moraju biti završeni svi građevinski radovi oko samostana Petričevac i u banjalučkoj zračnoj luci kako bi se posjet Pape Ivana Pavla II, planiran za 22. lipnja, odvijao na najvećoj mogućoj razini.

Čović je izrazio nadu da će vlada Republike Srpske formirati odgovarajuće pododbore koji će se skrbiti za zdravstvene, smještajne i sve druge potrebe hodočasnika. Čović, koji je ujedno predsjednik Organizacijskog odbora za pripravu dolaska Pape u BiH, kazao je kako se najveći broj hodočasnika očekuje iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ali i da će u Banjaluku doći crkveni uglednici iz cijele Europe.

Isto tako, očekuje se dolazak i oko 500 novinara za čiji je rad neophodno osigurati potrebne uvjete, izjavio je Čović.

Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je kako su date sve garancije da će građevinska priprema prostora samostana Petričevac biti dovršena u roku od 30 dana. Upravo bi na tom prostoru, kako se očekuje, Papa trebao obaviti beatifikaciju banjalučkog laika Ivana Merza.

Pročitajte više