Član Senata Sveučilišta: "Ma kakav plenum, to su slučajni prolaznici šetali pse"

Foto: Facebook/ Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu

DOGAĐANJA na Filozofskom fakultetu posljednjih dana prilično su zainteresirala javnost, a to je bila i glavna tema sinoćnje emisije Otvoreno na HRT-u.

Mislav Ježić, član Senata Sveučilišta u Zagrebu obrušio se na plenum koji se održao preksinoć ispred zaključanog Filozofskog fakulteta. On je ustvrdio da nisu tamo sve bili studenti, već su bili, kako je rekao, i slučajni prolaznici sa psima.

"Možda je dobro dati ilustraciju jučerašnjeg Plenuma. Na njemu se skupilo 200-250 ljudi i to je bilo rastumačeno kao da studenti Filozofskog fakulteta traže ostavku dekana Previšića pa i rektora Borasa. Njih 200 do 250, da su svi bili studenti čovjek bi se zapitao što je sa 7800 ostalih koji nisu bili. Drugo, nisu svi bili studenti, među njima su bili slučajni prolaznici sa psima i predstavnici nevladinih udruga. I ono što je postalo očito, bili su Ranko Ostojić, Aleksandra Kolarić i Neven Budak. Od početka je jasno da je pozadina politička", rekao je Ježić optuživši Budaka da od početka ima interese u cijeloj priči.

Na Facebook stranici Plenuma Filozofskog fakulteta u Zagrebu objavili su sliku s prekinoćnjeg plenuma i pozvali Ježića da pronađe 100 prolaznika sa psima.


Pročitajte više