Coca-Cola planira otpustiti 410 radnika u Njemačkoj

Foto: Shutterstock

COCA-COLA planira otpustiti 410 radnika u Njemačkoj, objavila je njemačka podružnica američkog prehrambenog diva. Kompanija planira do kraja godine zatvoriti tvornicu u Hammu, u saveznoj zemlji Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, u kojoj su trenutno zaposlena 82 radnika.

Polovina radnih mjesta u pogonu bit će zatvorena, a ostali radnici, poput prodajnih savjetnika, ostat će u regiji, ali će biti raspoređeni na druge lokacije. Otpušteni će biti većinom radnici koji pune automate i servisiraju ih, a trenutno rade u cijeloj Njemačkoj i organizacijski su raspoređeni na određene lokacije.

Coca-Cola je do sada u Njemačkoj punila automate i servisirala ih, a u budućnosti će te poslove prepustiti podizvođačima.

Sindikat razočaran odlukom tvrtke

Iz kompanije su jučer poručili da će radnike nastojati otpustiti "uz što prihvatljivije socijalne uvjete, na temelju novog kolektivnog ugovora".

Sindikat zaposlenih u sektoru hrane, pića i cateringa (NGG) razočaran je odlukom tvrtke.

"Ovo je tužan dan u teškim vremenima za radnike Coca-Cole", rekao je sindikalist Freddy Adjan.

"Zajedno s radničkim vijećima radit ćemo na predstavljanju alternativnih prijedloga i osmišljavanju socijalno prihvatljivih rješenja kako bi se ublažile posljedice tih drastičnih planova", dodao je Adjan.

Pročitajte više