COELHOV ROMAN "JEDANAEST MINUTA" NAJPRODAVANIJI U 2003.

Novi roman Paula Coelha "Jedanaest minuta" na prvom je mjestu godišnje ljestvice američke publikacije "Publishing Trends", koja se smatra jednim od najboljih izvora informacija u izdavaštvu, izvijestio je danas V.B.Z., hrvatski izdavač tog brazilskog pisca.

Coelhov roman prodan je u više od četiri milijuna primjeraka i preveden na 37 jezika. Po prodaji "Jedanaest minuta" pretekao je sve ostale bestellere, među ostalim, "Harryja Pottera" i najnovije djelo Johna Grishama "Kralj milijunskih odšteta".

Coelho je i jedini pisac s dvije knjige među prvih 15 na istoj književnoj ljestvici - njegov roman "Alkemičar" (prodan u 27 milijuna primjeraka i preveden na 53 jezika) na šestomu je mjestu.

Zahvaljujući "Alkemičaru" Coelho je ušao u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda - na prošlogodišnjem sajmu knjiga u Frankfurtu u samo 45 minuta potpisao je 53 različita izdanja "Alkemičara", što je najveći broj potpisanih prijevoda jednog naslova u okviru jednog potpisivanja.

Roman "Jedanaest minuta" je od objavljivanja u Hrvatskoj, u rujnu 2003., i na prvim mjestima domaćih ljestvica najprodavanijih naslova, stoji u obavijesti V.B.Z.

Pročitajte više