Coning: HDZ nas uništava svojim lažima i klevetama, nemamo veze s Čačićem!



"VEĆ 20 godina traje blaćenje svih Coningovih poslovnih aktivnosti i širenje različitih laži kojima se predstavnici HDZ-a na raznim funkcijama služe u pokušajima političkog diskreditiranja g. Čačića, a zbog kojih svi mi dioničari i zaposlenici grupe Coning trpimo ogromne štete", pobunio se predsjednik varaždinskog Coninga Dragutin Lovrenčić.  u pismu koje je poslano Jadranki Kosor, Gordanu Jandrokoviću, Mladenu Bajiću i predsjedniku Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivanu Kovačeviću.

Lovrenčić ističe kako su radnici i dioničari Coninga ogorčeni zato što se njihova firma konstantno poistovjećuje s Radimirom Čačićem, koji je 1999. godine prestao biti direktor firme, a 2000. je i izašao iz vlasničke strukture.

"Za štete po klevetama koje su iznošene do sada podnosili smo tužbe i sve tužbe su završile osuđujućim pravomoćnim presudama i u kaznenim i u građanskim procesima, osim za osobe zaštićene imunitetom što se danas ponovno potvrđuje. Saborska govornica se gotovo na svakom aktualnom satu zloupotrebljava za klevetanja iako svi HDZ-ovi saborski zastupnici i ministri dobro znaju da se radi o neistinama. Na taj način HDZ-ova vlada koja se stalno poziva na mjere pomoći gospodarstvu zapravo uništava krizom ionako ranjeno hrvatsko gospodarstvo", ističe Lovrenčić.

"Model HDZ-a devedesetih i danas je isti: Uništit ćemo tvrtku zbog političkih interesa, a vi nas tužite, jer će to ionako platiti hrvatski građani za 5 ili 10 godina", zaključuje se u Lovrenčićevom priopćenju. Da u ovakvim tvrdnjama ima i podršku radnika, pokazuje pismo koje je poslano Jadranki Kosor, Gordanu Jandrokoviću, Mladenu Bajiću i predsjedniku Sindikata graditeljstva Hrvatske Ivanu Kovačeviću, a koje potpisuje 145 djelatnica Coning grupe.

Radnici Coninga u pismo ističe kako je firma u vrlo teškoj situaciji, i to ne samo zbog gospodarske krize, već i zato što je se pokušava uništiti politički uvjetovanim odlukama. Navodi se tako da im MVPEI odbija isplatiti obavljene radove, a radi se o iznosu koji, tvrde radnici Coninga, odgovara njihovom ukupnom godišnjem fondu plaća.

"Ta odluka je donesena od strane bivšeg premijera, što nam je jasno rečeno, ali nažalost Vlada i ministarstvo pod Vašim vodstvom provodi je bez obzira na štete koje se nanose, ne samo nama, već i svim tvrtkama koje su sudjelovale u projektu", navodi se u pismu uz upozorenje da će MVPEI gotovo sigurno izgubiti sudski spor, zbog čega će krajnji iznos koji će država morati platiti Coningu biti višestruko veći.

Pročitajte više