Conrad L. Hall dobio zvijezdu na pločniku slavnih

POKOJNOM snimatelju Conradu L. Hallu, koji je dobio trećeg Oscara dva mjeseca nakon što je preminuo u siječnju, dodijeljena je ovih dana i zvijezda na holivudskom Pločniku slavnih, javlja BBC.

Hall, koji je umro u 76. godini od raka, dobio je Oscara za rad na filmu Sama Mendesa "Put do uništenja". Njegova zvijezda je 2224. na Pločniku slavnih i nalazi se blizu zvijezde njegova prijatelja i kolege Haskella Wexlera.

Između ostalih nagrada, Hall je primio onu za životno djelo koju mu je dodijelilo Američko društvo snimatelja. Tijekom svoje duge karijere, Hall je deset puta bio nominiran za Oscara.

Njegov otac bio je James Normal Hall koji je napisao "Pobunu na brodu Bounty". Conrad L. Hall je studij filma završio na poznatom Sveučilištu Južne Kalifornije. S dva prijatelja osnovao je producentsku kuću, a svoje projekte prodavali su televiziji. Kompanija se zatim počela baviti reklamama i filmskom industrijoom.

Prvog Oscara Hall je dobio 1970. za film "Butch Cassidy i Sundance Kid". Ostale nominacije uključuju "Day of the Locust" (1975.), "Tequila Sunrise" (1988.), "Searching for Bobby Fischer" (1993.) i "A Civil Action" (1998.).

Za svoj rad na filmu "Vrtlog života" dobio je 2000. godine drugog Oscara za kameru.

Pročitajte više