Čopor vukova poklao skoro pola stada ovaca obitelji kod Zadra. "Nijednoj nema spasa"

Screenshot: RTL

Tri vuka su ubila preko 20 ovaca i janjaca u Murvici Gornjoj blizu Zadra. Stočar Vjekoslav Zrilić iz Murvice već se susreo s vukovima, ali nije ni zamišljao da će napadati stoku usred dana. Ekipa RTL-a otišla je na mjesto pokolja ovaca nešto nakon napada i ugledala potresan prizor.

Lešine ovaca pred janjenjem i malih janjaca ležale su na širokom i ograđenom dvorištu u Murvici Gornjoj, gdje je čopor vukova napao jutros oko 10 sati. Vukovi su poklali skoro pola stada od kojeg živi obitelj Zrilić.

"Puno nas je na ovome. Ne samo ja, nego i unučad i žena i svi. Ništa. Puhati u buru. Nema spasa ni jednoj ovci", govori Vjekoslav za RTL.

Unuka prva vidjela što se dogodilo

Zaklano je pet ovaca pred janjenjem i 15 janjaca, a više ih je naklano. Janjčić star svega 15-ak dana još uvijek je živ, ali ugiba. Životinji nema spasa jer ju je vuk ugrizao za vrat. Stočar Vjekoslav još uvijek čuva svoje stado kada idu na ispašu, ali je jutros imao posla u gradu pa je ovce ostavio u ograđenom prostoru uz kuću. Da se ovce čudno komešaju, javio mu je susjed.

Simona, Vjekoslavova 15-godišnja unuka, koja je odrasla s ovcama i pomaže djedu oko njih, bila je kod kuće. Požurila je vidjeti što je s ovcama čim je djed nazvao. 

"Prva sam to vidjela. Ugledala sam da je pola ovaca još živo, da još dišu. Samo sam se uhvatila za srce i rekla: 'Je li moguće da ovako nešto postoji?' Živite s njima, od malih nogu gledate ih svaki dan pred svojom kućom, odrastate uz njih. Onda dođete i samo vidite da ih pola više nema", rekla je 15-godišnjakinja za RTL.

Vještak je Vjekoslavu potvrdio da se radi o napadu više vukova na stado. U posljednje vrijeme, vukovi su napadali stada u blizini. RTL navodi da se očito čopor vukova nastanio na samom ulazu u Zadar.

Pročitajte više