Ćorić: Keleminec i ostali pravaški krajputaši su osuđeni na propast

Foto: FAH

DANAS je u HSP AS svečano prešao pokretač i utemeljitelj pravaštva u samostalnoij Hrvatskoj na području Ličko-senjske županije, bivši predsjednik HSP Gospić te aktualni vijećnik u Gradskom vijeću grada Gospića Marijan Brkljačić.

Stranačku zamolnicu svečano je potpisao u Kulturno informativnom centru (KIC)  u Gospiću u nazočnosti glavnog tajnika stranke i idejnog tvorca „Pravaškog kišobrana“ Pere Ćorica. Marijan Brkljačić dragovoljac je Domovinskog rata, HOS-ovac i umirovljeni časnik HV-a kao pripadnik 118. brigade.

Uz brojne političe dužniosti bio je u tri mandata vIjećnik u skupštini Ličko-senjske županije, a danas mu teče  treći aktualni mandat u gradskom vijeću grada Gospića. Uz dosadašnju gradsku vijećnicu Anu Konjić Šeriković HSP AS ima dva vijećnika u ovom predstavničkom tijelu.

"Nedosljednost, nevjerodostojnost i blago rečeno izokretanje činjenica, epiteti su koji krase Karla Starčevića. Nakon Srba i Grženića on će upropastiti sve što je preostalo u HSP-u na prostoru Ličko-senjske županije. Moj primjer slijedit će i drugi dužnosnici HSP-a s područja Ličko-senjske županije i šire , okupiti se oko programa HSP AS te na taj način nastaviti svoje političko djelovanje. Ja sam se odazvao pozivu istinskih pravaša, koordinatoru HSP AS za Ličko-senjsku županiju Josipu Šojatu i glavnom tajniku Peri Ćoricu, a ovim putem pozivam sve druge da nam se  pridruže" , izjavio je prilikom potpisivanja Marijan Brkljačić.

"Za mene je razlika između Daniela Srba i Karla Starčevćia samo što ovaj drugi ima nešto ljepše prezime. Nije dovoljno imati u džepu pečat političke stranke s  pravaškim predznakom i misliti kako će se time ostvariti nerealni politički ciljevi. Pravaški krajputaši poput Dražena Keleminca osuđeni su na propast, a istu sudbinu doživjet će pravaške strančice koje ne budu znale djelovati u skladu s vremenom u kojem žive", poručio je Pero Ćorić.
 

Pročitajte više