Ćorić: Visoki novinarski izvor mi je rekao što Krešić piše

Screenshot: N1 Televizija

MINISTAR Tomislav Ćorić gostovao je na N1 Televiziji i cijelo vrijeme je ponavljao da je njega Krešić prekidao u odgovorima, a na kraju je rekao i da je bio sarkastičan kad je rekao da je novinar rubno povezan s naftnim biznisom.

"Ukoliko ste gledali, a vjerujem da ste imali priliku vidjeti cjelokupno izlaganje, onda ćete primijetiti da je taj moj odgovor bio na lažnu tezu kojom je implicirao da sam ja osobno doveo u pitanje nacionalni interes Republike Hrvatske kroz Memorandum pozivajući se na činjenicu da je taj dokument potpisao Dalić i temeljem toga je konstatirao da je Dalić ostao u Upravi Ine, a druga dva nisu...", započeo je Ćorić svoje opravdanje pa nastavio da on tada nije ni znao da Dalić nije potpisnik Memoranduma.

"Bilo je jasno da su njegove teze s kojima je ušao u razgovor da je RH odnosno vlada, odnosno ja kao osoba koja je svjedočila Memorandumu, da smo zanemarili interese RH", nastavio je Ćorić pokušavajući umanjiti činjenicu da je on potpisao dokument baš kao i jučer kad je rekao da nije potpisao nego "supotpisao".

"Jednostavno ne mogu dopustiti da netko moj profesionalni integritet, a u konačnici i ono što radim za našu zemlju, dovodi u pitanje. To je bila moja reakcija na čitav niz pitanja, na Krešićevo prekidanje, nedopuštanje da odgovorim. Ja sam se već jučer ispričao što je jedna moja rečenica aludirala da se novinari u Hrvatskoj prate i prisluškuju. Prvi bih ustao protiv takve prakse...", rekao je Ćorić.

Na pitanje od koga je onda čuo što Krešić misli, odgovara: "Još jednom, Krešić je u pitanje ušao s krivom tezom. Spomenuo je ime krive osobe, tu osobu je doveo u neugodan položaj, projicirao je ideju koja je implicirala da sam osobu koja je potpisala nagradio mjestom u upravi Ine. Nažalost, moja rekcija je bila reakcija osobe, čovjeka, a ne ministra. Što se tiče mog izvora, vi novinari često to koristite, pa ću vam reći, u ovom slučaju je bila riječ o visokom novinarskom izvoru."

A zašto je rekao da je novinar povezan s naftnim biznisom i spomenuo osobu s istim prezimenom?

"Bio sam sarkastičan. Ja sam si dopustio da u tom trenutku koje je išlo van standardnih gabarita budem sarkastičan. On je komentirao mogućnost utjecaja na članove Ine", odgovorio je Ćorić.
 

Pročitajte više