Čović: Odužit ćemo se za sve izlaskom za izbore, podržavanjem liste HDZ-a

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL, Video: RTV HercegBosne

PREMIJER hrvatske vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković danas je u BiH.

Tamo se susreo s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora.

Čović, koji je jučer obilježio 15 godina na čelu ove stranke, očekuje da će HDZ s Plenkovićem pobijediti na predstojećim izborima za hrvatski sabor i ponovno sastaviti vladu. 

"Želimo se na najpraktičniji način odužiti - izlaskom na izbore za hrvatski sabor"

Čović je rekao kako zahvaljuje Plenkoviću na svim naporima otkako je u vladi Hrvatske, ali i na svim godinama ranije kada je bio u EU.

“Naš euroatlantski put kao jedina perspektiva za Hrvate u BiH, za BiH ne bi se odvijao ni ovakvom dinamikom da nije bilo gospodina Andreja Plenkovića i suradnika. Danas smo se prisjetili što smo sve prošli u zadnjih 15 godina i što nas danas čeka kao izazov. Danas smo u izbornoj kampanji za sabor RH i želimo vrlo jasno poručiti da u ime zahvalnosti za ono što vlada Republike Hrvatske radi z BiH, i za Hrvate u BiH, želimo se na najpraktičniji način odužiti, izlaskom na izbore u BiH za sabor u Republici Hrvatskoj, podržavanjem liste Hrvatske demokratske zajednice”, rekao je Čović.

Još jednom je zahvalio Plenkoviću na dolasku i rekao kako se veseli budućoj suradnji kada Plenković preuzme novi mandat s još uvjerljivijom većinom. 

Video: Radiotelevizija HercegBosne

Pročitajte više