Čović ne potvrđuje niti demantira mogućnost podizanja optužnice

HRVATSKI član Predsjedništva BiH Dragan Čović u izjavi koju je u ponedjeljak prenijela hercegovačka Televizija, nije želio ni opovrgnuti ni potvrditi da će do kraja tjedna međunarodni tužitelji u Specijalnom odjelu Tužiteljstva BiH za borbu protiv organiziranog kriminala protiv njega podignuti optužnicu.

Bosansko-hercegovački tisak u ponedjeljak je objavio kako bi Čović mogao sudski odgovarati za milijunske utaje poreza mesne industrije Lijanovići, a dovodi ga se u vezu i sa sumnjivom privatizacijom mostarske tvrtke Soko.

Čović nije želio reći ni to hoće li podnijeti ostavku na dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako se protiv njega podnese optužba. "Čović riskira da ga Visoki predstavnik smijeni i doživotno mu zabrani političko djelovanje, ako ne podnese ostavku u slučaju optužnice", navodi Hercegovačka televizija.

Mediji u BiH nagađaju kako bi potencijalni Čovićev nasljednik na dužnosti člana Predsjedništva BiH mogao biti Martin Raguž koji je trenutačno zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Pročitajte više