Čović o otvaranju granica: Hvala Plenkoviću, Hrvati su jedno biće

Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović danas se oglasio na Twitteru nakon najave iz Hrvatske kako se uskoro otvaraju granice s BiH.

“Pozdravljam ukidanje obvezne samoizolacije za stanovnike BiH. Današnja odluka, donesena u izazovnim vremenima koja traže snažnu suradnju i povjerenje, važan je korak za očuvanje BiH u okvirima europske obitelji.  Andrej Plenković, hvala za europsku BiH”, napisao je Čović.

Reagirali i iz HDZ-a BiH

Osim toga, reagirali su i iz HDZ-a BiH.

"Najava ministra MUP-a i šefa Nacionalnog stožera civilne zaštite RH Davora Božinovića o otvaranju granice s Bosnom i Hercegovinom, odnosno ukidanju mjere samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u RH, otklonili su sve teorije kako BiH ostaje tampon zona bez mogućnosti protoka ljudi prema RH. Ministar Božinović istaknuo je kako se od sutra (utorak) ukidaju takve mjere”, poručili su, prenosi Klix.

Čović: Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine

Čović je rekao i kako je jasno da hrvatska vlada na čelu s Plenkovićem mora djelovati i donositi konkretne odluke koje nekad ne budu dočekane blagonaklono te kako je to sasvim normalno. 

Rekao je i kako su u HDZ-u BiH odmah rekli kako nema potrebe za panikom. 

"Prisjetite se i poteza vlade RH u situaciji kada su pojedine zemlje stavljale žilet-žice zbog problema s migrantima, što je premijer Plenković u startu odbio jer nikakva granica prema svom narodu u drugoj državi ne dolazi u obzir. Ista stvar je i sada. Nikakva granica ne može odvojiti hrvatsko biće i jedan narod u dvije domovine. Hvala premijeru Plenkoviću na brzoj reakciji i racionalnoj odluci. Bosna i Hercegovina je već dio Europe i ovo je podvig europske Bosne i Hercegovine", kazao je Čović.

Pročitajte više