Čović protiv ustroja tri republike u BiH

HRVATSKI član Predsjedništva BiH Dragan Čović odbacio je mogućnost uređenja BiH na način da država bude sastavljena od triju republika.

"Ako Hrvati u budućnosti ne budu jednakopravan narod, Bosna i Hercegovina je osuđena na propast", izjavio je Čović na predizbornom skupu HDZ BiH u sarajevskoj općini Centar, a prenosi u četvrtak bosanskohercegovačko izdanje Slobodne Dalmacije.

"Pojedinci nam danas nude milostinju, točnije republiku u granicama zapadne Hercegovine, na što hrvatski narod neće nikada pristati. Takva promišljanja su u manjini, stoga ne vjerujem da će u BiH biti tri republike", rekao je Čović.

Čović je rekao da je uvjeren da će do ustavnih promjena u BiH doći u idućih godinu dana. Po njegovu mišljenju budućnost BiH je u regionalnom ustroju s decentraliziranom vlašću i smanjenim administrativnim aparatom.

Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown je u utorak u Širokom Brijegu izjavio da će u novoj Bosni i Hercegovini, koja će se stvoriti njezinim preustrojem, općine imati sve važniju ulogu.

(Hina)xpg ybs

Pročitajte više