Čović: Vrijeme je da Mostar prestane biti grad slučaj

PRESJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je u utorak kako je vrijeme da Mostar prestane biti "grad slučaj", kao što je bio u posljednjih desetak godina, i ponovo se pretvori u poslovno središte Hercegovine.

Čović je to rekao na današnjoj svečanosti otvaranja novih prostorija Glavne jedinice Centralne banke BiH u Mostaru te novoizgrađenih prostorija Gospodarske komore Federacije u tom gradu. Čović je kazao kako otvaranje ovih prostorija znači povratak državnih institucija BiH u Mostar.

Svečanosti u Mostaru nazočio je i guverner Centralne banke BiH Peter Nicholl. On je novinarima izjavio kako su, prema najnovijim podacima, devizne rezerve BiH potkraj prošle 2003. godine veće za 300 milijuna konvertibilnih maraka (oko 150 milijuna eura) nego godinu dana ranije. Nicholl je naglasio kako je jedna od ključnih gospodarskih poteškoća u BiH nepostojanje jedinstvenog tržišta kapitala te je najavio da će do kraja ove godine početi raditi tržište vrijednosnih papira u BiH radi poticaja razvitka jedinstvenog tržišta kapitala. Na upit hoće li postojanje dvaju entiteta, Federacije BiH i Republike Srpske, predstavljati prepreku uspostavi jedinstvenog tržišta kapitala u BiH Nicoll je odgovorio diplomatski kako to "može ali i ne mora predstavljati prepreku".

Pročitajte više