Čovjek (70) u Zagrebu travama "liječio" rak. Žena mu dala 55.000 kuna, skoro je umrla

Ilustracija: Emica Elvedji/PIXSELL

UMIROVLJENIK u dobi od 70 godina, bez medicinskog obrazovanja, u Zagrebu je bioenergijom i travama liječio rak i za to oboljelima uzimao novac.

Zbog toga je varaždinsko Općinsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela nadriliječništva.

"Optužnicom se 70-godišnjeg okrivljenika tereti da je od srpnja 2020. do rujna 2021. godine u Zagreb, iako nema završen medicinski fakultet niti drugo odgovarajuće obrazovanje te nije ovlašten liječiti druge, u prostoru svojeg obrta primio više osoba kojima je uz različite novčane naknade pružao medicinske usluge terapijama bioenergijom i raznim ljekovitim travama te drugim neznanstvenim metodama, što je oglašavao na svojoj web stranici", objavio je DORH.

Ženi liječio rak grlića maternice, dala mu je ukupno 55.000 kuna

"Okrivljenika se tereti da je na takve načine liječio 42-godišnjakinju oboljelu od raka grlića maternice za što mu je ona predala ukupno oko 55.000 kuna.

Budući da je 42-godišnjakinja ujedno prestala s redovnom terapijom koja joj je bila propisana u medicinskim ustanovama i prestala odlaziti liječniku, u više je navrata dolazilo do pogoršanja njezinog zdravstvenog stanja koje se poboljšalo tek nakon što je u potpunosti prestala posjećivati okrivljenika i nastavila s redovitim liječenjem u medicinskoj ustanovi", priopćio je DORH.

Pročitajte više