Čovjek izboden u Splitu bori se za život, objavljena slika napadača

Foto: PU splitsko-dalmatinska, Ivo Čagalj/PIXSELL

ZBOG sumnje da je sinoć u Sinjskoj ulici u Splitu pokušao ubiti 53-godišnjaka, splitska policija traga za 38-godišnjim Željkom Melvanom, čiju je fotografiju i objavila.

Policija moli građane ako su vidjeli Melvana ili raspolažu saznanjima gdje se nalazi, da o tome bez odgode obavijeste policiju pozivom na broj 192.

Izbodeni muškarac bori se za život

Izbodeni muškarac je zbog teških i opasnih ozljeda dovezen u KBC Split, gdje se liječnici bore za njegov život. Operiran je sinoć odmah po dolasku u bolnicu, a njegovo je stanje i dalje ozbiljno, kazali su u splitskom KBC-u.

Podsjetimo, izboden je sinoć oko 20 sati u parku u Ulici Kruševića gumno. Policija je dojavu dobila oko 20:10.

Izbodenom muškarcu prije par mjeseci zapalili auto molotovljevim koktelom

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, napad je povezan s paljevinom automobila koja se sredinom travnja dogodila na istoj lokaciji. Tada je, 14. travnja, planuo Opel rumunjskih registracijskih oznaka koji su koristila dvojica danskih turista, a iznajmili su ga u jednoj stranoj rent-a-car agenciji.

Vatra na Opelu je buknula u nedjelju rano ujutro, oko 4:45, a ubrzo je zahvatila i Renault Scenic, u vlasništvu Splićanina koji tu živi, a policija je brzo ustanovila da je požar bio podmetnut.

Upravo je Renault Scenic, kako piše Slobodna Dalmacija, bio prava meta tog napada, a taj je automobil u vlasništvu muškarca koji je večeras izboden u parku u centru Splita.

Navodno je tada nepoznata osoba bacila molotovljev koktel upravo na njegov automobil, ali se improvizirano oružje odbilo od ciljanog vozila te zapalilo susjedni automobil, a vatra je oštetila još jedno vozilo koje se nalazilo u blizini.

Pročitajte više