Čovjek nestao u jezeru kod Đurđevca, pronašli ga utopljenog na dubini od tri metra

Ilustracija: Marko Mrkonjic/PIXSELL

VELIKA tragedija dogodila se u subotu poslijepodne na popularnom izletištu i jezeru Čingi Lingi pored Molva. Riječ je o jezeru uz Dravu, sjeveroistočno od Đurđevca. Na dubini od tri metra ronioci koprivničke interventne jedinice policije izronili su mrtvo tijelo 41-godišnjeg Koprivničanca Marija Prosenjaka, piše Podravski.

Nestanak Marija u jezeru Čingi Lingi policijskom Operativno-komunikacijskom centru prijavljen je u 18.22 sata. Na teren je poslana temeljna policija, a odmah su poslani i ronioci zato što Mariju nije bilo traga i sumnjalo se da se utopio.

Ronioci su krenuli pretraživati dno jezera prema izjavi osobe s kojom je Mario bio. Kako piše Podravski, bio je s jednom osobom, dakle, nije bio dio većeg društva ili skupine izletnika koji počesto u idili jezera znaju feštati. Sve je, kako su rekli vikendaši s Čingija, bilo normalno, ništa u ponašanju ljudi nije odskakalo i upućivalo da bi se moglo dogoditi ovakvo zlo. Tijelo je pronađeno nešto prije 20 sati.

Policijski su ronioci na dubini od tri metra pronašli mrtvo tijelo Marija Prosenjaka. Bio je na udaljenosti od deset metara od obale. Nije poznato je li stradali Mario bio plivač ili ne. Na mjestu događaja, nakon što je izvučeno njegovo mrtvo tijelo na obalu, policijski su službenici proveli očevid. Tijelo je pregledao mrtvozornik, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt ili kazneno djelo.

"Tijelo je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Koprivnica radi obdukcije, a policijski će službenici dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu", priopćili su iz PU koprivničko-križevačke. Mario Prosenjak prva je žrtva ove godine podravsko-prigorskih jezera i šoderica.

Pročitajte više