Čovjeku iz Koprivnice oduzet Audi, evo što je sve skrivio

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

KOPRIVNIČKI Općinski sud u suradnji s policijom nastavio je s provođenjem novog Zakona o sigurnosti prometna na cestama. Nakon niza visokih novčanih kazni, danas je donesena prva odluka o oduzimanju osobnog vozila nekom prekršitelju, javlja Podravski.

Bez automobila Audi A6 3.0 TDI koprivničkih oznaka ostao je muškarac (47) iz okolice Koprivnice. Riječ je o okorjelom ponavljaču najtežih prekršaja kojeg brojne zatvorske, ali ni visoke novčane kazne nisu spriječile u činjenju prekršaja.

Na oduzimanje automobila kojim se koristio činjenjem prekršajima policija i sud odlučili su se nakon nedjelje kada je ponovno 47-godišnjak uhićen i osuđen s čak 36.000 kuna kazne. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1,13 promila, a vozačka dozvola mu je ukinuta. Uz visoku kaznu dežurni mu je prekršajni sudac izrekao i 12-mjesečnu zabranu upravljanja.

Nakon toga policija je sudu uputila prijedlog za oduzimanjem vozila, a da je automobil oduzet, Podravskom je potvrdila Dijana Žagar, glasnogovornica PU koprivničko-križevačke.

Pročitajte više