Crkva i Hrvatski svjetski kongres podijelili 100 tisuća božićnih čestitki za Gotovinu

HRVATSKI svjetski kongres se na svojim internetskim stranicama pohvalio kako je putem svojih i podružnica hrvatskih katoličkih misija "Hrvaticama i Hrvatima" diljem svijeta podijelio 100 tisuća božićnih čestitki adresiranih hrvatskim generalima koji se nalaze u haškom pritvoru.

Najviše čestitki je podijeljeno Hrvatima u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Francuskoj, Švedskoj i Nizozemskoj. "Svatko tko želi, na taj način će moći direktnim putem, uz već tiskani općeniti tekst, uputiti svoju osobnu čestitku i poruku Anti Gotovini i ostalim hrvatskim generalima u Den Haagu. Na božićnu razglednicu bit će potrebno tek nalijepiti poštansku markicu i ubaciti je u poštanski sandučić", pišu iz Hrvatskog svjetskog kongresa.

Poznati po organiziranju "niza neuspješnih demonstracija"


Ova udruga je poznata po, kako sami priznaju, organiziranju "niza neuspješnih demonstracija", kojima su izražavali svoje neslaganje s haškim presudama hrvatskim generalima i "ocjenom vojno-redarstvene akcije Oluja zločinačkim pothvatom".

"Dok slavimo Kristovo rođenje i Božić, u mislima smo i s onima koji su nam omogućili slobodnu Hrvatsku. Uvjereni smo da će poštanski sandučić u Den Haagu biti preplavljen čestitkama iz cijelog svijeta i sigurni smo da će generali pročitati svaku pojedinačnu poruku", kazali su koordinatori "Božićne akcije" Hrvatskog svjetskog kongresa Danijel Lučić i Petar Ćosić. Čestitke su adresirane na Antu Gotovinu, Jadranka Prlića, Mladena Markača, Brunu Stojića, Valentina Ćorića, Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića i Berislava Pušića.

Podsjetimo, Ante Gotovina je zbog zločina u i nakon Oluje nepravomoćno osuđen na 24, a Mladen Markač na 18 godina zatvora.

Pročitajte više