Crkva je otvoreno zaratila s Plenkovićem, pogledajte histerične poruke biskupa

Foto: Nikola Cutuk, Patrik Macek/PIXSELL

NAKON što je vlada usvojila i u sabor poslala Istanbulsku konvenciju, Crkva je krenula u otvoreni rat protiv ratifikacije tog dokumenta.

Mobilizirali su se biskupi diljem Hrvatske, brojni svećenici, svjetovne organizacije i udruge pod izravnom ili neizravnom kontrolom Katoličke crkve, mediji bliski Crkvi i mediji čiji je nakladnik Crkva.

"Treba li uništiti hrvatski narod?"

Naravno, tu prednjači Glas Koncila, crkveni list u čijim uredničkim komentarima glavni urednik tog lista, Ivan Miklenić, redovito prenosi crkvene poruke.

"Treba li uništiti hrvatski narod?" patetično je upitao Miklenić u svom uredničkom komentaru na temu ratifikacije Istanbulske konvencije.

“Rodna ideologija, koja nema ama baš nikakvo znanstveno pokriće, prokazana je i od pape Franje, kao ideologija koja je uperena i protiv postojećih obitelji i unutrašnjih obiteljskih odnosa, ali i protiv budućnosti odnosno same opstojnosti braka i obitelji jer afirmira ekstremni individualizam”, napisao je glavni urednik Glasa Koncila.

Na Hrvatskom katoličkom radiju danas su otvoreno slušatelje pozvali na prosvjed protiv Istanbulske konvencije koji će se održati u subotu na Trgu žrtava fašizma, pred središnjicom HDZ-a.

Biskupi se okupili u Đakovu, njihov šef histerizira oko rodne ideologije

Da je u Crkvi na djelu potpuna mobilizacija zbog ratifikacije mrskog im dokumenta, pokazuje i miting biskupa iz cijele kontinentalne Hrvatske koji je organiziran u Đakovu. Iz Đakova su poslali upozorenje vladi tako što su podsjetili da je "Hrvatska biskupska konferencija već progovorila i iznijela svoj stav". Istaknuli su da je potrebno "založiti se za temeljne vrednote obrazovanja i obitelji".

Još konkretniji bio je predsjednik HBK-a nadbiskup Želimir Puljić u jučerašnjem gostovanju u emisiji Otvoreno.

Ustvrdio je da Istanbulska konvencija sadrži rodnu ideologiju i da je stav Pape da je to novi oblik kolonijalizacije.

"Rodna ideologija je napad na temelje obitelji zbog uvođenja različitih vrsta rodova, a ne samo muškog i ženskog", rekao je Puljić. Kazao je i da se u Vatikanu sprema dokument o rodnoj ideologiji i Istanbulskoj konvenciji.

"Treba slušati biskupe, tko podrži Istanbulsku sam se isključio iz Crkve"

Zaprijetio je vjernicima koji podržavaju Istanbulsku konvenciju.

"Jasno je da se očekuje da vjernici koji drže do Crkve i do njenog nauka trebaju pratiti što Crkva naučava, što Papa propovijeda, što biskupi naučavaju i određuju, i očekuje se da vjernici slušaju ono što biskupi govore. Oni koji prihvate krive nauke što se tiče rodne ideologije, sami se isključuju i odstupaju od onoga što Crkva naučava", rekao je Puljić.

U pobunu protiv ratifikacije Istanbulske uključili su se Franjevački svjetovni red i Franjevačka mladež, priopćenjem u kojem “žele izraziti svoje duboko i otvoreno protivljenje”, a neprihvatljivim smatraju, kako kažu, razdvajanje pojmova spola i roda.

Jedan od najradikalnijih u crkvenim redovima, sisački biskup Vlado Košić, ako ustinu on stoji iza Facebook stramice pod njegovimimemom, informacije o prosvjedu protiv Istanbulske konvencije objavljuje gotovo svakodnevno, a prije deset dana objavio je posebno ostrašćen poziv na prosvjed.

Košić s Fejsa zove na prosvjed?

"Vrijeme je da izađemo na ulice, ne dozvolimo da nam kćeri budu ‘Ono’, da nam sinovi budu ‘Ono’, da majke budu ‘Roditelj broj 1’, a očevi ‘Roditelj broj 2’. Mi nismo roditelji ‘brojevi’, naša djeca nisu ‘Ono’. Idemo svi na Veliki prosvjedni skup protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koji će se održati u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, dana 24. 3. 2018. godine, s početkom u 11 sati", napisao je Košić i zamolio sve koji se protive ratifikaciji da podijele njegovu objavu.

Svoje je Facebook pratitelje zamolio da podijele i njegovu jučerašnju objavu prema kojoj bi se dalo zaključiti, ako je doista iza stranice doista stoji sisački biskup, kako Crkva itekako sudjeluje u organizaciji prosvjeda.

U njoj uz puno uskličnika i nekoliko tipfelera Košić, ili netko tko se tako predstavlja, sa svojim Facebook pratiteljima dijeli "popis organiziranih prijevoza na veliki prosvjed protiv Istanbulske konvencije". Pratitelje je upozorio da je vremena malo i zatražio od njih maksimalnu angažiranost.

Pročitajte više