Crkva se oglasila o svećeniku koji je divljao zbog covid-potvrda, ispričali su se

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA se oglasila o svećeniku Zdravku Kneževiću koji je jutros ispred KBC-a Rebro divljao na prosvjedu protiv covid-potvrda. 

Svećenik je, kako smo ujutro izvještavali, vikao, unosio se ministru zdravstva Viliju Berošu u lice pa i govorio da su Hitlerovi suradnici bili obješeni. Indexu je kazao da je "pandemija izmišljena". 

Reakcija Crkve

Sada je Zagrebačka nadbiskupija objavila reagiranje Hrvatske pokrajine Družbe Isusove kojoj pripada svećenik Zdravko Knežević. U njemu se ograđuju od Kneževića i ispričavaju javnosti. 

"Na upit javnosti, izjavljujem da Hrvatska pokrajina Družbe Isusove nije ovlastila p. Zdravka Kneževića, svoga člana, da sudjeluje na prosvjednom okupljanju kod KBC Rebro dana 4. listopada 2021. godine. Iako je on sam naveo da sudjeluje kao privatna osoba, svejedno moram reći da se Provincija ograđuje od njegovih izjava u toj prigodi, od kojih su neke – prema prenošenju medija – bile sasvim neprimjerene, zbog čega se ispričavam svima koje su povrijedile. Smatram da zdravstveni radnici i njihovo vodstvo zaslužuju naše povjerenje i potporu u nastojanjima da se u ovoj pandemijskoj krizi građanima pruži najbolja zdravstvena zaštita i skrb", stoji u reagiranju koje potpisuje Dalibor Renić, provincijal Hrvatske pokrajine Družbe Isusove.

Svećenik divljao pred bolnicom

Podsjetimo, jutros se, na prvi dan obaveznih covid-potvrda u zdravstvu, pred KBC-om Zagreb okupilo nekoliko desetaka prosvjednika koji su ondje dočekali i ministra Vilija Beroša i ravnatelja bolnice Antu Ćorušića. 

Uz nekoliko djelatnika, pred bolnicom se pojavio niz osoba koje nemaju veze s Rebrom, a predvodili su ih Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je nedavno govorio na "Festivalu slobode", i spomenuti svećenik Knežević koji je divljao pred bolnicom.

 

Beroš je planirao dati izjavu za medije, ali su mu prosvjednici to onemogućili pa su se ministar i ravnatelj povukli u zgradu bolnice praćeni povicima "izdaja, izdaja".

Berošu govorio da su Hitlerovi suradnici završili na vješalima, netko vikao "Vješala, vješala"

Svećenik je Berošu u jednom trenutku rekao: "Hitlerovi suradnici su završili na vješalima."

Nastali su i velika galama i zvižduci.

Između ostalog, netko je uzvikivao: "Vješala, vješala!"

 

"Pandemija je izmišljena"

A evo i što je Knežević rekao za Index.

"Ja sam pater Zdravko Knežević, došao sam u svoje ime. Od početka pratim ovu prijevaru i fašizam i činjenje naroda idiotima. Ne mogu ne šutjeti", rekao je za Index pa dodao: "Od početka se vidi da je velika laž. Sva ova pandemija, to je namješteno."

"Pandemija je izmišljena. Planski je sve napravljeno da se ljude porobi", rekao je Indexu pater Knežević.

Pročitajte više