Crni početak vikenda: Deseci prometnih nesreća, četvero poginulih

GUŽVE u prometu i neoprez vozača, doveli su i do velikog broja nesreća. Od jučer poslijepodne u nesrećama su poginule najmanje četiri osobe. Tijekom jutra se na autocestama prema moru dogodilo više prometnih nesreća. Srećom, sve su prošle bez ozlijeđenih, samo s materijalnom štetom.

Prema izvješću HAK-a, promet su tijekom jutra najviše otežavale tri lakše nesreće koje su se dogodile na autocestama u smjeru mora. Jedna se dogodila nedaleko od naplatnih kućica u Lučkom, druga u tunelu Sveti Rok, a treća na 143. kilometru autoceste A1, poslije izlaza Otočac.

Sletio autom s ceste, udario u betonski stup i izgorio u automobilu

Sinoć je oko 20.15 sati u Subockoj, općina Lipik, nepoznati vozač, iz zasad neutvrđenog razloga, sletio automobilom van kolnika te udario u betonski most.

Automobil se zapalio i u potpunosti izgorio te su požar ugasili vatrogasci. Nepoznati vozač smrtno je stradao na mjestu nesreće, a utvrđivanje identiteta i očevid izvršit će se danas.

Prešla na suprotnu stranu ceste i sudarila se s teretnjakom

Sinoć je oko 21 sat, u mjestu Ćosinac, pokraj Pleternice, 26-godišnjakinja, iz zasad neutvrđenog razloga, prešla na suprotnu stranu kolnika, gdje se sudarila s teretnim automobilom, kojim je upravljao 40-godišnjak.

Nakon sudara s teretnjakom, automobil je sletio van kolnika. Mlada vozačica je poginula, dok je njena 21-godišnja suputnica teško ozlijeđena. Vozač teretnog automobila je zadobio lakše ozlijede.

U Kaštelima poginula dva mladića

Jučer je oko 15 sati u Kaštel Sućurcu poginuo 21-godišnjak, koji je izgubio kontrolu nad automobilom, udario u parkirano vozilo, a potom se odbio nazad na cestu i udarilo u nadolazeći automobil. Mladić je na mjestu nesreće poginuo.

Noćas je oko 4.10 sati na Jadranskoj magistrali, u Kaštel Štafiliću, u sudaru s osobnim automobilom, poginuo 25-godišnji motociklist iz Splita.

I.M.
Foto: Arhiva

Pročitajte više