Crnogorska mafija: Plaćenici krivi za smrt srpskih državnih dužnosnika i Ive Pukanića?

CRNOGORSKA mafija u proteklih je nekoliko godina na području bivše Jugoslavije izvršila naručena ubojstva nekoliko visokih državnih dužnosnika, ali i hrvatskoga nakladnika Ive Pukanića, navodi Blic.

"Ubojstvo Ive Pukanića u listopadu pretprošle godine razotkrilo je veze vođa svih najmoćnijih klanova na prostoru Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Spisak optuženih ilustrira piramidu organiziranog kriminala na Balkanu, od plaćenog ubojice Željka Milovanovića, hrvatskog kraka u kome su najbliži `operativci` Sretena Jocića, njegovog glavnog suradnika i kuma Slobodana Đurovića, ali i Jocića osobno. U istrazi slučaja Pukanić utvrđene su i Jocićeve veze s hrvatskim podzemljem na čelu s generalom Vladimirom Zagorcem, ali i sa crnogorskom mafijom, vođom tamošnjeg podzemlja i klanom Amerika", objašnjava se u tekstu.

Prema pisanju tog srpskog lista, crnogorska mafija je tako, po zadatku, u Srbiji ubila jugoslavenskog ministra obrane Pavla Bulatovića, generalnog tajnika nogometnog saveza SCG Branka - Batu Bulatović i policijskog generala Boška Buhu. Prema informacijama koje list prenosi od izvora iz MUP-a Srbije, razotkrivanje klana Darka Šarića ugrozilo je sigurnost najviših državnih dužnosnika u Srbiji koji vode istragu u tom slučaju. "Šarić je pod zaštitom najmoćnijeg crnogorskog mafijaškog bosa i zbog toga se poduzimaju sve mjere kako udarac srpskih sigurnosno-policijskih službi na pljevaljski klan ne bi doveo do toga da budu ugroženi ljudi koji vode istragu", stoji u tekstu.

Darko Šarić je osumnjičen za šverc 2,7 tona kokaina koji je distribuiran po cijeloj Europi te je protiv njega podignuta crvena Interpolova tjeralica. Upravo zbog toga, vjeruje se da Šarić nije ni napuštao Crnu Goru jer ondje uživa zaštitu mafijaškog bosa.

Pročitajte više