Crnoja ne odustaje od registra izdajnika, u ministarstvo će dovesti svećenike, mijenjat će i udžbenike

Foto: HRT

NOVI ministar branitelja Mijo Crnoja ne odustaje od registra izdajnika nacionalnih interesa, kazao je u HRT-ovoj emisiji Veterani mira.

"Objavit ćemo mi sve registre. Ako se netko ogriješio o zakone RH i ako je izdao nacionalne interese, nema razloga da se ne nađe u registru", rekao je.

HRT-u je prigovorio što nema "dovoljno domoljubnih filmova".

"Po današnjim udžbenicima koje je, nažalost, izradila Vlada Republike Hrvatske vi imate doslovno dvije stranice o Domovinskom ratu, to je nedopustivo. Zanimljivo je da nijedan film dosad nije snimljen u pozitivnom kontekstu o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima. Ako su takvi filmovi snimljeni, radile su ih braniteljske udruge koje su željele to napraviti, međutim mi ćemo u budućnosti zastupati da Hrvatska televizija, a to mora biti njezina obveza i dužnost, radi takve filmove o Domovinskom ratu i promiče stvarne ciljeve za koje su branitelji ginuli", kazao je Crnoja te najavio raspuštanje šatora u Savskoj 66.

"Postoji već neki načelni dogovor da se šator makne iz tehničkih razloga, jer se treba urediti trg Nevenke Topalušić. Uredit ćemo sve i neće biti potrebe za šatorom. Oni nisu tamo bezveze i nisu došli tamo, jer nemaju što raditi. To su razlike koje moramo razlučiti. Domovinski rat za našu svetu, voljenu Hrvatsku je nešto što se ne smije blatit", rekao je Crnoja te najavio da će u urede Ministarstva dovesti svećenike kako bi ih blagoslovili.

"Već prvog radnog dana svećenik će blagosloviti ured jer svima treba snage, mudrosti i pameti.", zaključio je.

Tajnik HDZ-ova Odbora za branitelje Josip Vidović se nadovezao na ovu temu kazavši kako se registra izdajnika nitko ne treba bojati. "Mi smo ljudi koji poštuju Republiku Hrvatsku, poštujemo svaku osobu i pojedinca u RH... Borili smo se za demokraciju i vladavinu prava i mi od toga ne odustajemo. Legalnim putem, zakonskim okvirima tražit ćemo od svih institucija RH da se ti registri objave. Ako se mogao objaviti registar hrvatskih branitelja da se zna tko je gdje ratovao, na koji način, i ako su ugrozili sigurnost hrvatskih branitelja, mi ćemo sada tražiti da se objave svi registri. Nema razloga da se itko pribojava, taj registar nećemo raditi ni ja, ni vi, ni odbor, nego institucije", kazao je, dodajući kako nisu ni svi pojedinci unutar njihove stranke sretni s tim. Kaže i da imaju punu potporu Tomislava Karamarka. 

"Jako mi je žao što je ovaj program u medijima naišao na kritike, ovaj program je jako dobar", kazao je.

Cijelu emisiju pogledajte OVDJE

Pročitajte više