Črnomerec proživio dan kriminala, ukraden još jedan BMW X5

IZVJEŠTAVAJUĆI o svakodnevnim aktivnostima zagrebačke policije, PU zagrebačka objavila je u utorak nekoliko, doduše šturih, izvješća o kriminalnim radnjama koje su jučer zabilježene u gradu Zagrebu. Čak sedam većih intervencija zabilježeno je na području općine Črnomerec.

Oko 4.45 sati jučer ujutro uhićen je 26-godišnji hrvatski državljanin koji je u Zagrebačkoj ulici provalio u kiosk. Njega su, nakon što je razbio staklo na izlogu kioska i uzeo robu vrijednosti oko tisuću kuna, uočili policijski službenici te su ga spriječili u bijegu. Mladić je nakon toga priveden i nad njime je provedena krim obrada.

Oko 9.15 sati četvorica muškaraca ušla su u trgovinu optičke robe u Ilici, na području Črnomerca, te su iz blagajne ukrali sto kuna. No, 27-godišnja djelatnica trgovine novac je otrgla iz ruke jednom od lopova, nakon čega je pozvana policija.

Samo pola sata kasnije, također u Ilici na Črnomercu, četvorica muškaraca su ušla u trgovinu, te su ukrali nekoliko stotina kuna. Novac su otuđili tako što su dvojica počinitelja ometala 22-godišnju prodavačicu dok su druga dvojica novac izvukli iz ladice ispod prodajnog pulta trgovine.

Nesvakidašnji događaja se zbio oko 12.40 sati kada se 55-godišnji hrvatski državljanin, nezadovoljan što mu nije omogućen sastanak sa inspektorom vezanim uz njegov slučaj, odbio udaljiti iz zgrade MUP-a u Vinogradskoj ulici.

On je kao stranka dežurnom inspektoru predao prijavu nakon čega je tražio dodatne sastanke, a kada  to nije dobio nezadovoljstvo je iskazao galamom i vrijeđanjem policijskih službenika. Nakon toga je ipak izašao iz zgrade, no još uvijek nezadovoljan odbijenicom nastavio je vikati i vrijeđati policajce, nakon čega je dobio nešto drugačiji tretman.

Policajci su bahatog 55-godišnjaka, koristeći tjelesnu snagu i lisice, uhitili, pri čemu je on lakše ozlijeđen. Naime, zaradio je oguljotine, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sestre milosrdnice. Nakon dovršene policijske obrade bit će doveden pred suca za prekršaje.

Provala u kuću, pucnjevi u autobus, krađa još jednog X5

Nepuna četiri sata nakon toga u Manterovčaku policija je uhitila 26-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je uhvaćen prilikom provale u obiteljsku kuću, vlasništvo 58-godišnjeg Zagrepčanina.

Samo čudo spasilo je troje putnika i vozača ZET-ovog autobusa koji su se jučer oko 19.45 sati vozili na relaciji Črnomerec - Gornja Kustošija. Naime, u jednom trenutku dva su zrna ispucana iz vatrenog oružja propucala desno bočno staklo autobusa kojim je upravljao 52-godišnji ZET-ov vozač.

U tom trenutku u autobusu se nalazilo troje putnika, 52-godišnjak, 63-godišnjakinja i 14-godišnjak koji na sreću nisu ozljeđeni. Šteta na MAN-ovom autobusu iznosi nekoliko tisuća kuna. Za sada nije poznato tko je i iz kakvog oružja pucao, priopćila je PU zagrebačka.

Posljednjem u nizu kriminalnih radnji dodajemo prijavu krađe još jednog automobila BMW X5. Vozilo, koje je pripadalo jednom zagrebačkom poduzeću, a koristio ga je državljanin Belgije, je ukradeno u periodu od 2. do 7. studenog na području Črnomerca.

Pročitajte više