Crvena zvijezda na spomeniku poginulim braniteljima

MINISTARSTVO obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, s potpredsjednicom Vlade i ministricom Jadrankom Kosor na čelu, danas je oštro osudilo vandalski izgred zasad nepoznatih osoba koje su nacrtale zvijezdu petokratku na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i žrtvama agresije na Hrvatsku u zagrebačkoj četvrti Maksimiru.

Nepoznati su počinitelji u noći s petka na subotu na spomeniku maksimirskim braniteljima Domovinskog rata autolakom nacrtali crvenu zvijezdu petokraku i zašarali hrvatsku zastavu iznad spomenika. Spomenik je podignut u spomen na 49-oricu poginulih branitelja iz Maksimira.

"Vandalski napad na spomen-ploču 49-orici maksimirskih branitelja Domovinskog rata u zagrebačkom Parku maksimirskih branitelja, te pokušaj uništavanja hrvatske zastave uvreda je svih onih čija su imena na ploči, njihovih obitelji i svih građana koji, upravo zahvaljujući braniteljima, danas žive u demokratskoj, neovisnoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj", ističe u današnjem priopćenju, u kojem osuđuje taj vandalski čin, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Potpredsjednica Vlade i ministarica Jadranska Kosor, te svi djelatnici tog Ministarstva očekuju brzu i učinkovitu istragu te da se pronađe počinitelj, ističe se u priopćenju.

Pročitajte više