CRVENI ALARM Pogledajte kakav nas pakao očekuje za Dan pobjede

Foto: Meteoalarm/123rf

EKSTREMNE vrućine posljednjih dana nastavit će se i u danima vikenda.

I sutra nas očekuje pretežno sunčano i vruće te vrlo vruće, piše DHMZ. No, moguć je razvoj naoblake koji bi donio manje i kratkotrajno osvježenje u pojedinim dijelovima zemlje.

Ipak, Meteoalarm je i za sutra objavio crveno upozorenje za cijelu Hrvatsku.



Moguće manje nestabilnosti i lokalni pljuskovi

U istočnom dijelu zemlje bit će većinom sunčano, uz jači razvoj oblaka moguć je poneki pljusak s grmljavinom i to u zapadnom dijelu Slavonije. Osječku regiju sutra očekuju temperature više od 37 stupnjeva, piše Meteoalarm.

Manjih nestabilnosti moglo bi biti i u unutrašnjosti Istre i u gorju. Meteoalarm je objavio crveno upozorenje s temperaturama višim od 37 stupnjeva i za Rijeku, Karlovac i Zagreb.



Srednji Jadran i unutrašnjost Dalmacije i sutra će se pržiti na vrlo visokim temperaturama. Postoji mala mogućnost ponekog pljuska ali tek u poslijepodnevnim satima. Za Split su predviđene temperature do 35 stupnjeva.



U Kninu će biti pakleno

Za one koji su se odlučili krenuti put Knina, treba napomenuti da ih očekuju paklene vrućine. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se temperature do 39 Celzijeva stupnja - u hladu.

Na snazi je crveni alarm, što znači da je vrijeme opasno po život. Dodamo li takvoj situaciji brojku od 100.000 ljudi koji će sudjelovati na proslavi akcije Oluja, stvari bi mogle postati vrlo ozbiljne.



Slično vrijeme očekuje i krajnji jug zemlje. Dubrovnik će sutra zagrijati više od 36 stupnjeva, pa je i krajnji jug označen crvenim upozorenjem.


Puhat će većinom slab vjetar, na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a more će biti uglavnom mirno do malo valovito.

Osvježenje tek u nedjelju navečer

Sljedećih dana prevladavat će sunčano, ali u nedjelju navečer nas očekuje nestabilnost koja će donijeti nevere, najprije na sjevernom dijelu Jadrana. Zapuhat će umjerena do jaka bura pa će vrućina malo popustiti.

Nedjelja bi i u unutrašnjosti zemlje mogla biti nestabilna. Očekuje se u noći na ponedjeljak porast naoblake pa su mogući pljuskovi. Mjestimično može biti i jače grmljavinsko nevrijeme.

Ponedjeljak bi ujedno mogao biti i posljednji dan toplinskog vala koji je dobio naziv Lucifer za veći dio unutrašnjosti.

Pročitajte više