"Crvu" tri godine manje za ubojstvo na Lovrincu

VRHOVNI SUD smanjio je kaznu Anti Rubiću zvanom Crv pa će umjesto trinaest odrobijati deset godina zatvora zbog ubojstva 24-godišnjeg Denisa Tadića. Nakon bizarne svađe u prometu kod splitskog groblja Lovrinac prije dvije godine Crv je duboko zabio nož Tadiću u prsa. Branio se da ga je ovaj udario gumenom palicom, no kako na njoj nisu nađeni njegovi biološki tragovi, sud nije prihvatio takvu verziju događaja, kao što nisu ozbiljno shvatili Rubićevu izjavu da se Tadić sam nabio na njegov nož. 

Manje zatvora zbog poremećaja osobnosti

Ipak, zaključeno je da je Crv prestrogo kažnjen jer je i žrtva imala stanoviti doprinos nesretnom razvoju događaja. Do sukoba je došlo jer je Tadić svojim Mercedesom pretekao Crva, kojem se učinilo da mu je nešto i dobacio. Dao se u potjeru Fiat Tipom. Sustigao je Tadića, izašli su iz automobila i nasrnuli jedan na drugog...

Rubiću je na ruku kod ublažavanja sankcije išla i činjenica da su vještaci kod njega dijagnosticirali poremećaj osobnosti. Ubio je pijan i na kokainu. Već je osuđen za pljačku benzinske crpke.

Pročitajte više