CUBA GOODING JR. I BERNIE MAC PRIMILI NAGRADE NAACP IMAGE

Gospel mjuzikl ?The Fighting Temptations?, s Cubom Goodingom Jr., i televizijska emisija ?The Bernie Mac Show? glavni su pobjednici dodjele nagrada Američke udruge za promicanje prava crnaca (NAACP Image Awards). L

Film ?Fighting Temptations?, u kojem Gooding igra nezaposlenog njujorškog direktora marketinga koji se vraća u svoj rodni grad u Georgiji i osnuje zbor kako bi zaradio za život, proglašen je najboljim filmom 2003. na svečanoj dodjele nagrada ove udruge za promicanje ljudskih prava proteklog vikenda.

Gooding je dobio nagradu za najboljeg glumca u kategoriji filmske drame za ulogu mentalno zaostalog mladića koji osvaja srca trenera i igrača nogometne momčadi u malom američkom gradiću, u filmu ?Radio?.

Queen Latifah proglašena je najboljom glumicom za ulogu u komediji ?Raspad sistema?.

Američka udruga za promicanje prava crnaca (National Association for the Advancement of Colored People) dodjeljuje filmske nagrade od 1962. godine u cilju poticanja pozitivne slike američkih crnaca i drugih etničkih manjina u medijima.

U filmskim kategorijama ?Radio? je dobio nagradu i za najbolju sporednu glumicu u filmu, za Alfre Woodard, a Morgan Freeman je proglašen najboljim sporednim glumcem za ulogu Boga u komediji ?Svemogući Bruce?.

U televizijskim kategorijama, ?The Bernie Mac Show? je dobio nagradu za najbolju komediju. Zvijezda serije, Bernie Mac, počašćen je titulom najboljeg glumca u TV komediji, dok je Camille Winbush proglašena najboljom sporednom komičnom glumicom. Zvijezda serije ?The Parkers?, Mo'Nique, primila je nagradu za najbolju komičarku, a Dorien Wilson za najboljeg sporednog glumca u komediji.

Serija "Soul Food" proglašena je najboljom televizijskom dramom, dok je Steve Harris dobio nagradu za najboljeg dramskog glumca za ulogu u ?Pravdi za sve?. Nia Long je proglašena najboljom dramskom glumicom za ulogu u ?Third Watch?. Mekhi Phifer primio je nagradu za najboljeg sporednog glumca u televizijskoj drami za ulogu u ?Hitnoj službi?, dok je Loretta Devine najbolja sporedna dramska glumica u seriji ?Boston Public?.

Grupa OutKast dobila je nagradu za najbolji duo ili grupu, dok je Luther Vandross proglašen najboljim glazbenikom, a Alicia Keys najboljom pjevačicom. Nagrada za najbolje književno djelo dodijeljena je Toni Morrison za djelo ?Love?.

(Hina) xpgo ybnš

Pročitajte više