Čudo! U zemljišniku smo pronašli kuću za koju se vidjelica upitala: "Koja kuća?"

Foto: Youtube/Medjugorje.info, Index

"KAKVA kuća? Koja plaža? Kakvo betoniranje? Prvi put čujem za sve to, nije to istina i ne mislim se sada spuštati na tu razinu i to komentirati", rekla je vidjelica Gospe iz Međugorja Mirjana Dragičević Soldo u izjavi za 24 sata, a vezano za vijest da je pred svojom vilom u uvali Blace, u Općini Sućuraj na otoku Hvaru, dala nasuti beton preko tisućljetnih stijena, a onda je taj nered obložila kamenim pločicama kakvima po Hercegovini rade suhozide. 

>> Međugorska vidjelica na Hvaru ima vilu. Zabetonirala je plažu na koju nema pravo

>> Ministarstvo zaštite okoliša ne zanima vidjelica i betoniranje plaže na Hvaru

>> Inspekcija ne zna tko je to zabetonirao obalu ispred vile međugorske vidjelice

>> Pogledajte betoniranu plažu ispred vile međugorske vidjelice na Hvaru

Iako tvrdi kako je iznenađena, kuća za koju ne zna da postoji zapravo je uredno upisana u zemljišnik, odmah poviše obale koja je devastirana. Riječ je o kući s dvorištem s 314 kvadrata, a vlasnici su Marko i Mirjana Soldo. U zemljišniku nije vidljiv teret, no kuća koja je izgrađena nema uporabnu dozvolu, što navodi na zaključak da je možda potrebna legalizacija.

Vila Veronika

Vila o kojoj je riječ trenutno se iznajmljuje za turiste, no za iznajmljivanje je zadužena jedna međunarodna agencija pa nije bilo moguće doći do vlasnika kuće. Mještani kažu da se kuća zove Vila Veronika i da pripada upravo vidjelici iz Međugorja. 

"Građevinska inspekcija Državnog inspektorata je po zaprimljenoj prijavi dana 25. 7. 2019. godine na lokaciji uvala Blaca na otoku Hvaru, općina Sućuraj, obavila inspekcijski nadzor. Na terenu nije nitko zatečen, već je utvrđeno da je na dijelu k.č. 1486/2 K.O. Sućuraj uz ulicu anagrafske oznake Ulica Blace, uz more izbetonirano sunčalište dim. 24,0 x 2,0 m, djelomično obloženo kamenim pločama", stoji u odgovoru Državnog inspektorata na upit Indexa koji smo poslali nakon otkrića Slobodne Dalmacije o vidjeličinoj devastaciji obale. 

Iz odgovora je jasno da je Inspektorat utvrdio devastaciju obale, no ne zna tko je investitor. Kako nam kažu, tražit će pomoć Općine Sućuraj. 

Šuti HDZ-ov načelnik općine, kojeg je Glas Koncila proglasio primjerom

"U nastavku ispitnog postupka, kako bi se utvrdio investitor, poslat će se poziv predstavniku Općine Sućuraj i pokrenut će se upravni inspekcijski postupak", stoji u nastavku odgovora Inspektorata. 

Jedna od institucija koja se danas oglušila o naše pozive i pismene upite bila je upravo Općina Sućuraj. No nije ni čudno. Profesorica Suzana Kačić-Bartulović kaže nam da je čelnike općine više puta upozoravala na devastaciju obalnog prostora, i to još od 2015. godine, no do sada nije dobila nikakav odgovor. 

Podsjetimo, načelnik općine je HDZ-ov Ivan Slavić kojeg je Glas Koncila nedavno proglasio pravim primjerom demografske obnove jer ima četvero djece koja ministriraju i pjevaju u dječjem crkvenom zboru. Slavić je ipak za širu javnost puno poznatiji po svojim aferama. 

Pročitajte više