Curica danima bila u komi, na pješačkom u Osijeku je pregazio auto

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz članka)

U TEŠKOJ prometnoj nesreći u Osijeku prošlog je tjedna nastradala 13-godišnja djevojčica. 

Na križanju Drinske i Krbavske ulice 19-godišnji vozač Ž. P protekle je srijede na pješačkom prijelazu teško ozlijedio djevojčicu koja je išla iz škole, piše Glas Slavonije.

Djevojčica je učenica sedmog razreda Osnovne škole Augusta Šenoe, koja se zbog teških ozljeda koljena, zdjelice, ključne kosti, rebra i glave iz kome probudila tek nakon dva dana. No, dok policija inače o prometnim nesrećama s teško ozlijeđenim osobama redovito detaljnije izvještava, o ovome su, dan kasnije na svojim internetskim stranicama, napisali tek da je u protekla 24 sata evidentirano šest prometnih nesreća te da je u tri prometne nesreće jedna osoba teže ozlijeđen.

Da je nesretna djevojčica danima bila u komi, Glasu Slavonije je potvrdio njezin otac K. D., kao i to da se u kobnom trenutku djevojčica vraćala iz škole sa sata njemačkog jezika.

Djevojčica danima bila u komi, policija objavila tek da je jedna osoba teško ozlijeđena

"Sve upućuje na to da je bila na pješačkom prijelazu jer je uvijek išla preko njega. Službeno još uvijek nemam izvješće policije i vrlo je zanimljivo da se o toj nesreći ništa nije pisalo. Doista mi je čudno što nigdje nesreća nije bila objavljena, a još uvijek se nisam bavio ničim drugim nego mojom kćeri. Morate me shvatiti, moja djevojčica je bila u komi i od jutra do mraka sam bio u intenzivnoj, gdje je bila smještena. Sad je također na intenzivnoj, ali na kirurgiji i tek otprije dva dana ograničeno komunicira", rekao je očajni otac, dodajući da je tek jučer krenuo u istraživanje cijeloga slučaja te se nada da će od policije biti kvalitetno informiran te da će vidjeti zapisnik.

Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske, na upit Glasa Slavonije rekao je kako se 12. prosinca u 15.55 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je osobnim automobilom upravljao 19-godišnjak. Krećući se Drinskom ulicom prema zapadu, dolaskom na križanje s Krbavskom na obilježenom pješačkom prijelazu nije zaustavio vozilo i udario je 13-godišnju pješakinju koja je ulicu prelazila preko pješačkog prijelaza. Neslužbeno doznajemo da je djevojčica već prešla jedan prometni trak kad je na nju naletjelo vozilo.

"Policija ne izvještava o svakoj nesreći"

"Zadobila je teške ozljede i u KBC-u Osijek pružena joj je liječnička pomoć. Vozaču je izvađena krv radi analize i slijedi kaznena prijava protiv vozača", pojasnio je Premec, koji je na upit zbog čega policija nije opširnije izvijestila o nesreći rekao kako policija nema običaj izvještavati o detaljima svake prometne nesreće, nego uvijek objavljuje zbirne podatke za određeno vremensko razdoblje. Kad smo tu nesreću usporedili s nedavnom na Divaltovoj, gdje je na sličan način stradala 20-godišnjakinja, a koja je potom punila novinske stupce, Premec kaže da su tada policiju zvali mediji tražeći dodatne informacije, pa je i priča stoga onamo dospjela.

Premec je odgovorio negativno i na glasine kako je mladićev otac djelatnik PU osječko-baranjske. Kako su se glasine odnosile i na navodno utjecajnu majku, iz Grada Osijeka odgovaraju da je Ž. P. (podaci poznati redakciji) zaposlena u Odsjeku za mjesnu samoupravu Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu na mjestu spremač/dostavljač. Glas Slavonije neslužbeno doznaje da je otac N. P., vlasnik jedne tvrtke u Josipovcu, te da nije zaposlen u PU osječko-baranjskoj.

 

Pročitajte više