Dado iz Smogovaca: Ja sam organizator prosvjeda protiv Tomaševića

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Danas je u Zagrebu održan prosvjed stanovnika Dubrave protiv gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog činjenice da će njihov mjesni odbor biti prenamijenjen u dječji vrtić. Prosvjed je održan ispred Mjesnog odbora Trnave, pod sloganom Dubravi je dosta!

Ranije danas je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec izvijestila kako bi do kraja godine prostori tri mjesna odbora u Dubravi, kao i tri mjesna odbora u Sesvetama, trebali biti uspješno prenamijenjeni u dječje vrtiće, čime će se dobiti prijeko potrebni kapaciteti, te da su mjesnim odborima ponuđene alternativne lokacije.

Zastupnik HDZ-a Mario Župan pozvao je gradonačelnika Tomaševića da danas u 17 sati dođe na prosvjed građana u Dubravu, koji će izraziti nezadovoljstvo tom odlukom.

"Dobro znate da su Vijeće gradske četvrti i Mjesni odbor Trnava bili protiv prenamjene", rekao je Župan. Tomašević je odgovorio kako mu je jasno da "HDZ želi raditi show od toga", a Vijeće gradske četvrti Donja Dubrava vodi HDZ-ovac Trpimir Majcan, koji je kao višak otpušten iz Zagrebačkog holdinga prije godinu dana.

Dado iz Smogovaca: Ja sam organizator

Nakon prosvjeda se priopćenjem oglasio Alin Kavur, poznat kao Dado iz Smogovaca. Prozvao je Tomaševića da laže i rekao da je on organizirao prosvjed. Dijelove priopćenja prenosimo u izvornom obliku, bez izmjena.

"Gradonačelniče ovim putem vas opet nazivam lažovom te ste još jednom  dokazali kako niste zainteresirani za građane Trnave i kako ste neinformirani. Gradonačelniče  ovaj prosvjed nije organizirao ni HDZ ni predsjednik VGČ Donja Dubrava Trpimir Majcan. Organizator današnjeg prosvjeda ispred mjesnog odbora Trnava sam osobno ja Alin Kavur dopredsjednik VGČ Donja Dubrava", napisao je Kavur u priopćenju.

"Dakle vaša laž i izmotavanje dolaska među građane je velika laž. Očito niste sposobni niti točne informacije dobiti od vaše sekte Možemo", dodao je.

"Preračunao si se, Tomaševiću"

Kavur navodi i da je Tomašević za vrijeme predizborne kampanje u Trnavi obećavao više zelenih površina i prostorija za umirovljenike, udruge i mlade.

"A danas izbacujete umirovljenike, udruge, KUD-a na ulicu. Oduzimate dječje igralište u Trnavi a to je jedina zelena površina koju imamo. Jedino Tomaševiću si se preračunao i mislio da ćemo ti to dopustiti. Građani Trnave su uz mene i nećemo ti dozvoliti otimačinu našeg mjesnog odbora ni dječjeg igrališta", piše Kavur.

Uz priopćenje je poslao i obrazac za prijavu javnog okupljanja na kojem se navodi da je on organizator.

"Tomislave Tomaševiću evo ti i dokaz da sam ja organizator i prestani više lagati građane Grada Zagreba. Nisi došao među građane u Trnavi jer nemaš obraza", zaključio je Kavur.

Na prosvjedu su bili i Miodrag Demo i Ivica Lovrić, bivši suradnici Milana Bandića, Mostov zastupnik Trpimir Goluža i šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

Ranije pokušao organizirati hetero paradu

Inače, Kavur je bivši član HDZ-a koji je poznat po svojim desničarskim stavovima i često ima komentare na događanja u Hrvatskoj. Uoči prošlogodišnjeg Zagreb Pridea Kavur je, nezadovoljan njegovim održavanjem u glavnom hrvatskom gradu, najavio pokretanje prve heteroseksualne parade.

Hetero parada je trebala biti održana 8. listopada 2022., ali je otkazana zbog, kako je rekao, "sigurne procjene". Trebala je sudjelovati i udruga Hrvatska mati, no na kraju su se svi međusobno posvađali.

Pročitajte više