Daily Mirror stoji iza izvješća o mučenju zatvorenika u Iraku

UREDNIŠTVO britanskog tabloida Daily Mirrora u kojemu su prošli tjedan objavljena izvješća i fotografije na kojima se vidi kako britanski vojnici muče i tuku iračkog zatvorenika, u ponedjeljak je izvijestilo kako stoji iza priče objavljene u subotu te tvrde da među vojnicima na jugu Iraka kruži na stotine sličnih fotografija.

Daily Mirror u izdanju od ponedjeljka donosi izvješće o tomu kako među pripadnicima britanskih vojnih snaga razmještenih oko Basre kruže na stotine sličnih fotografija. Ostale su novine izrazile sumnju u autentičnost fotografija objavljenih u Mirroru u subotu, tvrdeći da su fotografije fotomontaža.

Vojnici koji su fotografije poslali novinarima Mirrora tvrde: "Stojimo iza svake riječi koju smo izgovorili. To se uistinu dogodilo. To nije nikakva šala, a vojska zna da se dogodilo i puno više."

Jedan od spomenutih vojnika koji je želio ostati anoniman za Mirror je rekao: "Možda časnici ne znaju što se ondje događa, ali svi ostali znaju. Osobno sam vidio na stotine ovakvih fotografija."

Pročitajte više