Dalibor Opačak: Čolak laže o nesreći!

DALIBOR OPAČAK, profesionalni automobilist i vozač nabrijanog Nissana koji je sudjelovao u nesreći u kojoj je poginula 20-godišnja Ivana Obad, a koja se vozila u Ferrariju s profesionalnim vozačem Marinom Čolakom, demantirao je Čolakove tvrdnje da je on kriv za nesreću.

Svoju stranu priče Opačak je iznio u zatvorenoj sekciji automobilističkog foruma Mythraweb.com. "Žao mi je kaj se desilo i izrazio sam sućut obitelji Ivane putem novina. Utrke nije bilo niti smo se dogovarali za takvo što i to su potvrdili svi. Što također ne kažem da smo išli kao babe, ali trke nije bilo! Ja sam vozio desnom trakom, a Marin lijevom i namjerno nisam htio voziti iza njega da ne bu bilo neko forsanje. Kod dolaska na desni zavoj on je naglo skrenuo u moju traku i ja sam refleksno poklopio kočnicu i smotao u desno, ali je on toliko jako zasjekao zavoj i iznenada što nisam očekivao jer nije bila pretjerana brzina i nije nitko bio ispred njega i došlo je do kontakta u mojoj traci. Odmah na licu mjesta su došli vještak i još neki i gledali kako je došlo do tragedije, mene su odveli na vađenje krvi, urina i ostalo, a nakon toga u policiju. Kad su uzeli izjavu od Marina i Nakića (Damir Nakić je bio Opačakov suvozač op.a.) koji je sve vidio jednako kao i ja, mene su pustili i rekli očito je vidljivo kako je došlo do nesreće i ti nisi tu mogao ništa drugo", piše Opačak, koji je na forumu registriran pod nazivom Dado-350Z.

"Nisam snimao vožnju"

Opačakova priča u znatnoj je suprotnosti s iskazom koji je Čolak dao za jedan dnevni list. Opačak također tvrdi kako nije točno da nije posjetio Čolaka u bolnici. "Laže da nisam bio u bolnici. Kad sam ušao u sobu kod njega u subotu navečer odmah mi je pružio ruku i pitao 'Dado, kako si?', a ja sam ga htio vidjeti koliko-toliko i bar mu malo dati do znanja da sam jako sretan kaj je ostao živ. I vidio sam mu u očima da je jako zadovoljan kaj sam došao", piše Opačak.

U nastavku prepiske s ostalim posjetiteljima foruma, Opačak ih je nastavio uvjeravati kako nije bilo riječ o utrkivanju na autocesti, a također demantira i da je snimao vožnju kamerom iz svog automobila. "Glupo je da se kunem, ali nisam snimao, a Nakić da je rekao kao Marin, ja sada ne bi tipkao od doma, niti znao kaj se dešava", tvrdi Opačak.

Čolak je, naime, apelirao na Nakića da ispriča istinu o nesreći i podrži njegovu verziju priče prema kojoj je Opačak kriv jer ga je pokušavao preteći na autocesti. "Citirat ću vam Nakića što mi je rekao kad je došla policija da im da izjavu. 'Gle frende, situacija je takva da sam dobar s tobom i Marinom i ja radi svoje savjesti budem rekao onako kako sam ja doživio", kaže Opačak.

Čolak pet dana nije znao za smrt Ivane Obad

Marin Čolak kojeg policija tereti da je odgovoran za prometnu nesreću u kojoj je stradala njegova suvozačica, 20-godišnja Ivana Obad, tvrdi da nesreći nije prethodila nikakva utrka njega i prijatelja autocestom.

Ovaj stav Čolak je više puta ponovio pred istražnim sucem, koji ga je prekjučer, uz prisustvo odvjetnika Dubravka Čunka, saslušao u sobi Opće bolnice Karlovac. Teza o utrci dala se, uz ostalo, izvući i iz same rekonstrukcije nesreće.

Policija je potvrdila da je Čolakov Ferrari, prestrojavajući se iz lijeve u desnu traku pri brzini od oko 200 kilometara na sat, svojim stražnjim dijelom bočno udario u prednji lijevi dio nabrijanog Nissana 350Z kojeg je vozio njegov prijatelj Dalibor Opačak.

"O detaljima Čolakovog vrlo iscrpnog iskaza ne mogu govoriti, jer je riječ o vrlo osjetljivoj fazi istrage. No, on tvrdi kako nikakve utrke nije bilo", prepričao je jučer Čunko, napominjući kako Čolakov Ferrari 360 Modena zapravo uopće nije auto namijenjen cestovnim utrkama.

"Nije moglo biti utrke jer su Čolakovi prijatelji imali mnogo jače automobile od njega"

"Nije niti moglo biti utrke, jer su, kako mi je rekao, Ford focus i Nissan koje su vozili njegovi prijatelji mnogo brži auti od njegovog Ferrarija", napomenuo je Čunko, ne odgovorivši osjeća li se njegov klijent krivim za nesreću.

No, Čolak se, po odvjetnikovim riječima, psihički osjeća vrlo loše, te je shrvan zbog smrti suvozačice, 20-godišnje dubrovačke studentice Ivane Obad, koja je nakon prevrtanja ostala zarobljena u gorućem automobilu.

"Prvih pet dana mu uopće nisu htjeli reći da je djevojka mrtva. Strašno je potresen i kaže kako ne zna kako će uopće više sjesti u auto, a kamoli nastaviti s profesionalnim automobilističkim utrkama", ustvrdio je Čunko.

Marin Čolak će biti pušten iz bolnice u ponedjeljak ili utorak, ali, sada je to posve službeno, neće biti pritvoren. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Karlovcu odbilo je žalbu Općinskog državnog odvjetništva, koje je tražilo da se Čolaka po izlasku iz bolnice liši slobode. Međutim, preventivno je ipak odlučilo izreći mu mjeru opreza oduzimanjem vozačke dozvole sve do okončanja postupka.

Pročitajte više