Dalija Orešković: Odvjetnik Miljević za bjegunca Mamića izvrće suce sramoćenju

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Screenshot Facebook

PREDSJEDNICA stranke Start Dalija Orešković žestoko je na Facebooku komentirala optužbe koje je prije nekoliko dana iznio odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević o šest korumpiranih sudaca za koje Mamić navodno zna da primaju mito. 

Orešković je napala i Miljevića i Mamića, kojeg je nazvala bjeguncem i Kolindinim donatorom. 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti. 

Dalija Orešković: Mamićevim novcem se na sve naše suce baca ista mrlja i sumnja

"Javna optužba odvjetnika Veljka Miljevića da je šest neimenovanih i neidentificiranih sudaca korumpirano, etički je i kazneno-pravno neprihvatljiva

Kao predsjednička kandidatkinja, ali i kao odvjetnica zalažem se i borim za nultu snošljivost prema svim oblicima korupcije, posebice one političke i pravosudne.

Ističem da korupcija nije anonimna. Ona uvijek ima svoje lice, svoje ime i prezime, svoj identitet. Stoga osuđujem postupak kolege odvjetnika Veljka Miljevića koji je u ime svog klijenta, inače bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka Mamića, donatora i pokrovitelja većeg broja večera Kolinde Grabar Kitarović, svojom izjavom o šest neimenovanih korumpiranih sudaca sve hrvatske suce i sudstvo u cjelini izvrgnuo javnom sramoćenju.

Odvjetnik Miljević, kao i svatko od nas odvjetnica i odvjetnika, dužan je učiniti sve što je u okviru zakona kako bi pomogao svom klijentu, ali ta zakonska i etička obveza ne daje pravo da se na sve suce baca ista sumnja, isto blato, zato što to žele njegov klijent i nalogodavac, kao i politička kasta koju je taj isti klijent do jučer izdašno financirao i podupirao.

Ne nisu svi isti, nisu svi na prodaju za Judine škude, i ne mogu se svi kupiti.

Zato se ne smije dopustiti da se novcem Zdravka Mamića na sve naše suce, baca ista mrlja i sumnja.

Svima koji uporno žele na različite načine potkopati ionako već ozbiljno narušeno povjerenje u pravnu državu, u njezine institucije, u vladavinu prava i u pravosuđe, kanim se odlučno suprotstaviti.

Svi suci koji pošteno i marljivo rade s punim pravom od kolege Veljka Miljevića očekuju da im se javno ispriča te da sva svoja saznanja o šest koruptivnih sudaca, identificiranih imenom i prezimenom uobliči u odgovarajuće kaznene prijave", napisala je Dalija Orešković.

Pročitajte više