Dalmacija u Top 10 svjetskih gay destinacija

HOUSTON VOICE, teksaški gay portal izabrao je deset starih i deset novih lokacija za gay turiste, a među deset novih je i Dalmacija.

Od Key Westa do Ibize i Amsterdama, gay turisti pomogli su nekada opskurna odredišta transformirati u "mainstream" lokacije, navodi Houston Voice.

Gay turizam je velika industrija s neizbježnom velikom količinom destinacija, uključujuču tropske otoke, urbane oaze i kruzere, koji se sada direktno reklamiraju gay i lezbijskoj populaciji, stoji u članku.

Među starim odredištima su Key West, Provincetown, Rehoboth Beach, South Beach, Fire Island, Ibiza, Amsterdam, New Orleans i grčka Mikena, a među onima na kojima se tek očekuje razvoj gay turizma i naša obala.

"Duž dalmatinske obale u Hrvatskoj, Jadransko more gay turistima nudi nešto posebno." - istaknuo je Nicholas Sempetti, vlasnik gay turističke agencije Postcard Destinations.

"Pripadnici gay populacije su veliki putnici koji su posjetili mnoga mjesta." - dodao je.

Houston Voice ističe kako se na jadranskoj obali nalaze mnogo živopisnih obalnih gradova, punih povijesnih građevina i umjetnosti, od Dubrovnika do Slovenije.

U Top 10 novih gay destinacija ubrojeni su i Fort Lauderdale, Phoenix, Sitages u Španjolskoj, Vancouver, Kostarika, Kanarski otoci, te putovanja kruzerima.

S.H.

Pročitajte više