Damir Krstičević ponovno će biti na listi HDZ-a

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Damir Krstičević, bivši ministar obrane i umirovljeni general-bojnik, bit će na HDZ-ovoj listi za predstojeće izbore, potvrdio je danas u Vrgorcu šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

Krstičević bi se mogao naći na posljednjem mjestu HDZ-ove liste u 10. izbornoj jedinici s koje će loviti preferencijalne glasove, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Krstičević je bio ministar obrane i potpredsjednik vlade u prvoj vladi Andreja Plenkovića sve do 2020. kada je podnio ostavku nakon pada vojnog zrakoplova, a u nesreći su poginula dva vojnika.

Krstičević 2020.: Ja sam svoje dao

Iako se pred izbore 2020. godine špekuliralo da bi bivši ministar obrane mogao voditi listu u 10. izbornoj jedinici koja obuhvaća većinu Dalmacije, Krstičević je tada rekao da je gotov s aktivnom politikom.

"Što se tiče aktivne politike, ja sam svoje dao. Ima mlađih ljudi i dečki su zaslužili biti na listi. Nije samo stvar ako si na listi. Ja sam odlučio da je dosta, priča o saboru me ne zanima, dao sam koliko sam mogao, prije svega u ratu kada je domovini bilo najteže, kao ratni zapovjednik 4. gardijske brigade, a kasnije kao ministar obrane u vladi Andreja Plenkovića”, odgovorio je Krstičević prije četiri godine na pitanje povlači li se iz politike.

Od MORH-a kupio dva stana za 136 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prije dvije godine je donijelo odluku da je  Krstičević povrijedio odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa jer nije opravdao nesklad u imovinskoj kartici.

>> Krstičević od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136 tisuća kuna

Povreda zakona utvrđena je za Krstičevića jer je propustio navesti nekretninu u svom vlasništvu. Riječ je o stanu za koji je Krstičević tvrdio da mu je dodijeljen, no Index je 2020. godine otkrio da ministar obmanjuje javnost.

Pročitajte više