Damir Škaro mora u zatvor zbog silovanja

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Visoki kazneni sud potvrdio je presudu Damiru Škari (65) od dvije i pol godine zatvora. Nekadašnji zastupnik HDZ-a i brončani olimpijac iz 1988. godine osuđen je na velikogoričkom Županijskom sudu 29. ožujka. Visoki kazneni sud potvrdio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Velikoj Gorici.

On je, podsjetimo, krajem ožujka prošle godine osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice autokluba. Uz zatvorsku kaznu, Škaro će morati platiti 3787 eura troškova suda i vještačenja, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od početka rujna do kraja listopada 2019. godine.

Podsjetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza 2019. godine seksualno napastovao u prostorijama autokluba. Žena je i svjedočila detaljno opisavši seksualno zlostavljanje.

Na silu joj gurao prste u spolovilo pa joj nudio ispriku i novac

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i lijevu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspjela iščupati i rekla mu da stane. No nije ju poslušao.

"Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi što želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati", ispričala je žena.

Nije se mogla osloboditi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u spolovilo, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pokušao posjesti i pitao je može li joj se ispričati, na što mu je ona rekla da za to nema isprike. Škarin prijatelj nudio joj je 80 tisuća eura da šuti o svemu.

Optužnica za silovanje i spolno uznemiravanje

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem studenog iste godine.

"Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv 60-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela spolnog uznemiravanja iz članka 156. stavak 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela silovanja iz članka 153. stavak 1. svezi članka 152. stavak 1. KZ-a. (28. 11. 2019.)

Okrivljenog 60-godišnjaka tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio navedena kaznena djela na štetu zaposlenice", priopćio je DORH.

"Tijekom mjeseca lipnja 2019. godine do 9. kolovoza 2019. godine kao predsjednik Autokluba "Siget" u Zagrebu, Siget 17, svojoj zaposlenici, u prostorijama Autokluba "Siget" prilazio na način da ju je dirao po stražnjici i nogama čemu se ista protivila, govorio joj da je frigidna, te dana 10. kolovoza 2019. godine oko 13 sati u Zagrebu, u prostorijama Autokluba "Siget", Siget 17, u svom uredu, prišao joj, desnom rukom primio ju oko struka, a lijevu ruku gurnuo joj u grudnjak i primio za bradavicu čemu se ista opirala pokušavajući ga odgurnuti, nakon čega joj je obje ruke savinuo na leđa držeći joj ruke svojom desnom rukom dok je lijevu ruku zavukao ispod njene haljine i prstima penetrirao u njezino spolovilo", pisalo je u optužnici.

HDZ je nakon razotkrivanja slučaja protiv Škare pred časnim sudom zagrebačke organizacije HDZ-a pokrenuo stegovni postupak.

Uskoro opširnije

Pročitajte više