Damir Vanđelić: Nadzorni odbor nije bio upoznat sa spomenutim ugovorom

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HDZ-OV ministar gospodarstva Filipović, koji je bio u nadzornom odboru Ine, kratko se obratio javnosti prije sastanka koji je sazvao s upravom Ine zbog goleme pljačke u toj kompaniji koja, prema USKOK-u, iznosi više od milijardu kuna.

Filipović se od vlastite odgovornosti pokušao izvući navodeći kako je sporni ugovor kojim je omogućena nezapamćena pljačka potpisan dva mjeseca prije nego što je postao član Nadzornog odbora.

 

"Proteklih dana u javnom prostoru bilo je nekih koji su pokušali dovesti u pitanje moju odgovornost s obzirom na to da sam bio nešto više od četiri mjeseca član NO-a Ine, povezati to s ovime što se događalo. Takve moram razočarati. Naime, sporni ugovor s poduzećem OMS potpisan je dva mjeseca prije nego što sam bio imenovan u NO Ine, a sve ovo što se događalo, događalo se negdje od sredine 2020. godine. Poznato je tko je u tom razdoblju bio predsjednik NO-a Ine, poznato je tko su bili članovi, poznato je tko je bio i predsjednik Uprave Ine, tko su bili članovi...", rekao je Filipović.

Filipović je ovime, premda ga nije imenovao, jasno upro prstom u Damira Vanđelića kao odgovornog jer je upravo Vanđelić bio predsjednik Nadzornog odbora u vremenu kad je potpisan ugovor s tvrtkom OMS te prije toga. USKOK je naveo da su aktivnosti osumnjičenih među kojima je, podsjetimo, i HDZ-ov direktor za sektor plina u Ini Damir Škugor, počele u lipnju 2020. godine.

Oglasio se Vanđelić

Vanđelić se kratko oglasio za Bloomberg Adria.

Kako prenosi novinar Marko Perožić, Vanđelić je kazao da NO nije bio upoznat sa spomenutim ugovorom i da rezultate spomenute poslovne suradnje nije uspio vidjeti jer je razriješen dužnosti prije podnošenja ključnog izvješća o poslovanju.

Pročitajte više