Dan grada Sinja i blagdan Velike Gospe

POLAGANJEM vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja za sve pale hrvatske branitelje i svečanom sjednicom Gradskoga vijeća danas je u Sinju prigodno obilježen Dan grada koji se inače slavi u sklopu blagdana Velike Gospe, nebeske zaštitnice Sinja.

Na svečanoj sjednici o rezultatima dosadašnjeg razvoja pogotovo komunalne infrastrukture te o planovima za naredno razdoblje govorio je gradonačelnik Mate Jukić.

Uručene su i ovogodišnje nagrade grada pojedincima i ustanovama. Nagradu za životno djelo dobio je umirovljenik Ivo Šimundža za doprinos u očuvanju i zaštiti alkarske odore i opreme, dok su pojedinačne nagrade dobili umirovljeni veterinar Ante Pavić, novinar Božo Šimleša te liječnik Doma zdravlja Stipe Šimić.

Kolektivne nagrade pripale su Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, koja ove godine navršava 150 godina postojanja i uspješnog rada, te Udruzi udovica i roditelja palih hrvatskih branitelja cetinskog kraja.

U sklopu proslave danas su otvoreni i radovi na rekonstrukciji i dogradnji gradskog bazena u što će tvrtka "Tim-sport" iz Splita, koja je dobila koncesiju na 20 godina, uložiti 1,5 milijun eura. Radovi će biti završeni u roku od 5 mjeseci, a izvodit će ih splitska tvrtka "Monter" s podizvođačima.

Taj bazen olimpijskih razmjera u Sinju je izgrađen davne 1955. godine i bio je u funkciji do sredine osamdesetih godina prošloga stoljeća, kada je zapušten i teško oštećen. Sada će ga "Tim-sport" obnoviti i natkriti pa će se moći koristiti preko cijele godine, kako za sportska natjecanja i pripreme sportaša, tako i za rekreaciju te kupanje građana.

Pročitajte više