Dan prije smrti Luka Ritz bio na kontrolnom CT-u glave koji je pokazao kako je sve u redu

SUTRA će se ispred Grafičke škole u Zagrebu, s početkom u 12 sati, u organizaciji zagrebačke rock grupe Adastra, održati koncert i prosvjed protiv nasilja među mladima, u spomen na Luku Ritza.

Pred školom, čiji je i Luka bio maturant, uz Adastru će nastupati još i rock/blues bend Gatuzo. Vođa rock skupine Adastra, Jerko Marić, Luki je posvetio i pjesmu "Surovi grade", kojom želi istaknuti kako je nasilje među mladima nedopustivo. Ovaj prosvjed i koncert su poziv na suprotstavljanje nasilnicima i strašnim ubojstvima mladih ljudi, koja Hrvatsku pogađaju iz dana u dan.

> Video: Ekskluzivni intervju s roditeljima Luke Ritza

Podsjetimo, jučer je četvorici maloljetnika koji su na smrt pretukli Luku Ritza, pritvor u Remetincu produljen na još najmanje mjesec dana. Pritvor im se može produljiti još najviše dva puta. Sva četvorica su prijavljena za nasilničko ponašanje. Uz to su dvojica prijavljena još i za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a dvojica za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Jedinom punoljetnom napadaču će se suditi u odvojenom postupku. I on se nalazi u pritvoru te čeka početak suđenja.

Dan prije smrti Luka Ritz bio na kontrolnom CT-u glave koji je pokazao kako je sve u redu

Podsjetimo, Luka Ritz je napadnut 1. lipnja, oko 1 sat, na autobusnoj stanici na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Ulice D. Tomljanovića Gavrana, kod Bundeka. Od posljedica ozljeda, odnosno krvarenja u mozgu, Luka je preminuo 12. lipnja.

Odmah nakon premlaćivanja, Luki je u Klinici za neurokirurgiju u KBC Rebro, napravljen CT glave. Iako je nalaz bio uredan, Luka je zadržan na promatranju, kako naknadno ne bi nastao hematom. Nekoliko dana kasnije, pušten je na kućnu njegu. S obzirom da se žalio na glavobolju, prema pisanju Večernjeg lista, Luku su roditelji odveli na još jedan, kontrolni CT pregled glave, koji ovog nije obavljen u KBC Rebro, već u drugoj zdravstvenoj ustanovi. I taj je nalaz pokazao kako je sve u redu. Samo dan kasnije, Luki je u jutarnjim satima pozlilo, nakon čega je preminuo.

I.M.
Foto: Index

Pročitajte više